Heldag i stallet!
Ja igår blev det verkligen en dag i hästarnas tecken! Tog ut en redig sovmorgon innan jag begav mig till stallet. Ville passa på medan det var ljust! Hade hand om Ferran igår med, tyckte Frida kunde passa på att ta det lite lugnt med Gustav istället ;) 

Träffade Madde i stallet så vi bestämde att vi skulle rida tillsammans eftersom det är mycket roligare att rida med sällis ;) Hon har två unghästar med som hon gärna inte vill hålla på med helt ensam så det löste sig bra! 

Hjälptes åt att fixa stallet sedan började jag med Orlandia på banan medan hon red en av sina unghästar. Red ju ut häromdagen och då hon var så sjukt pigg, det var jättesvårt att känna efter hur hon kändes i kroppen då. Men jag testade lite på banan iaf, hade byggt upp två serier med upphöjda bommar. En med lite kortare avstånd och en med lite längre. Hon kändes rätt fin i traven, lite väl bakom tyckte jag men gav henne ändå chansen att få komma fram själv utan att jag ska hetsa fram henne. Vill ju fortfarande ha henne avslappnad men med lite mer aktivitet bakifrån. 
Galopperade henne något varv för där brukar jag känna ganska direkt om det är något.  Kändes som vanligt i höger galopp, vänster galoppen där höger bak blir yttre benet, alltså det som sträcker ut hade hon svårt att få med i volten utan att det brast ut. Så det är definitivt något, men jag har bestämt nu att jag rider på lite så får vi se om det kommer ut något. Som Madde sa, mycket kan du nog rida ut när det gäller stelhet bara man inte tar ut gränserna för mycket så det blir en alldeles för stor spänning. Hon tyckte även jag skulle rida på i ett högre tempo för att hon verkligen ska röra sig igenom kroppen. Håller helt med, alldeles för lätt att hamna i hennes enda takt. Den är väldigt bekväm men kliver man ut ur comfortzonen och ökar/minskar så är det inte samma känsla längre ;) Så det ska vi ha med oss! 

Efter det var det Ferrans tur. Planen var att hinna rida lite på banan med och träna samma som Orlandia men vi hann inte så långt innan det kom några ryttare från ett annat stall som hade bokat banan. Hann iaf trava och galoppera runt lite, hade fullt sjå med att sitta kvar. Märks att frida är typ 1m längre än mig för sadeln är helt fel för mig, har uppbyggnaderna på helt fel ställen så får ingen inverkan alls. Tog ett tag att försöka hitta något som fungerade där överhuvudtaget;) Försökte samtidigt att jobba henne så att skänkeln kommer först och sen stilla hand. Hon är ganska mycket känsligare än Olle så man får direktrespons när man gör någonting men jag försökte värma upp samma där. Trava på utan att jag tar i munnen, att hon vågar röra sig igenom kroppen och samma i galopp fast där blev det lite väl free spirit haha! Men ja dit hann vi så vi bestämde att vi rider ut en sväng istället. Det gick inte heller så bra... vägen vi tänkte ta var helt dränkt med vatten så det var bara att vända, blev typ 5 min skritt till 😂 Så då frågade jag om hon ville att jag skulle ha med Ferran när hon gick ut med sin sista unghäst. Sagt och gjort, vi gick in igen och blicken på Ferran när vi skulle gå ut igen när Madde hade bytt hästar! 😅 Hon gick i snigelfart typ 500 m efter Madde och Wickan, kändes som vi var till stor hjälp. Passade på att träna lite flyttningar undan innern och skritta på lite mer o det också. Kändes fin på slutet, var sugen på att avsluta lite på banan men 2m från stallet öppnade sig himlen så det struntade vi helt enkelt i! ;)


Jag är dålig på att ta bilder... Fick en med ifrån igår. Vette fasiken blundar hon med? .... hmmf skärpning på mig!

Måste bara....
Ja jag måste bara få flika in ett litet inlägg om gårdagens ridtur! Hann bli lite halvkväller innan jag kom ut, tog God tid på mig i stallet och bara njöt. Orlandia fick stå med back in track täcket medan jag fixade i stallet och sen stretchade vi och masserade både innan och efter ridpasset. När jag hoppade upp på henne hade jag fortfarande inte bestämt om jag skulle skritta ut eller på banan men det blev ut för vi blev jagade av en traktor ute på vägen så det var bara att fortsätta framåt haha! 

Tänkte inte på att det var ett tag sedan vi red ut och hon bara har skrittat senaste 2 v... det fanns lite energi kan man säga.  Det var bockserier efter varenda liten grej som kunde liknas ett dike, det var tvärhalter och slängtrav hit och dit! Minst sagt spännande men efter ett tag fick jag hyfsad ordning på henne. Stretchade halsen mycket och fokade på att hon verkligen går fram då istället för att lägga sig åt sidorna. Blev ruskigt fin och gick undan innerskänkeln otroligt kvickt i slutet! Vilken jäkla skritt hon fick när hon hade den där gasen i från början och man sedan red ner den från taktande till en längre ökad skritt fast lång tygel. Jäklarns! ! Fick blodad tand så ska jogga lite på banan idag, måste få känna lite =D Tänker åka dit nu på fm så jag är garanterad ljus och så får det bli lite städning hemma sen ikväll. Hörs!Olle på rymmen.... 


Let me go, let me go.... Olles nys grejj är att rymma runt och checka allt som finns i stallet. Utom sin box!
Cora
Förra veckan såldes vår älskade lilla Cora. Var så jävla ledsen innan för jag föreställde mig hur hon skulle hamna hos någon som inte förstod henne, inte såg henne och bara använde henne som ett verktyg som så många gör med sina hästar idag. Men så blev det inte, hon kom till väldens sötaste lilla unge man kan tänka sig. Hon stod och klappade o pussade på Cora i flera timmar, så söta och de hade verkligen den där kemin tillsammans. Ska bli så sjukt kul att se hur det går för dem! Måste besöka dem till våren, hon står i Linköping så det är ju inte alls långt!=)
 
 

Nu känner jag mig bara lätt, skönt att slippa samvetskvalen över att hon bara får stå och skrota i hagen. Fantastiskt fin ponny. Hade jag haft råd/tid hade jag velat haft båda kvar <3