Heldag i stallet!

Ja igår blev det verkligen en dag i hästarnas tecken! Tog ut en redig sovmorgon innan jag begav mig till stallet. Ville passa på medan det var ljust! Hade hand om Ferran igår med, tyckte Frida kunde passa på att ta det lite lugnt med Gustav istället ;) 

Träffade Madde i stallet så vi bestämde att vi skulle rida tillsammans eftersom det är mycket roligare att rida med sällis ;) Hon har två unghästar med som hon gärna inte vill hålla på med helt ensam så det löste sig bra! 

Hjälptes åt att fixa stallet sedan började jag med Orlandia på banan medan hon red en av sina unghästar. Red ju ut häromdagen och då hon var så sjukt pigg, det var jättesvårt att känna efter hur hon kändes i kroppen då. Men jag testade lite på banan iaf, hade byggt upp två serier med upphöjda bommar. En med lite kortare avstånd och en med lite längre. Hon kändes rätt fin i traven, lite väl bakom tyckte jag men gav henne ändå chansen att få komma fram själv utan att jag ska hetsa fram henne. Vill ju fortfarande ha henne avslappnad men med lite mer aktivitet bakifrån. 
Galopperade henne något varv för där brukar jag känna ganska direkt om det är något.  Kändes som vanligt i höger galopp, vänster galoppen där höger bak blir yttre benet, alltså det som sträcker ut hade hon svårt att få med i volten utan att det brast ut. Så det är definitivt något, men jag har bestämt nu att jag rider på lite så får vi se om det kommer ut något. Som Madde sa, mycket kan du nog rida ut när det gäller stelhet bara man inte tar ut gränserna för mycket så det blir en alldeles för stor spänning. Hon tyckte även jag skulle rida på i ett högre tempo för att hon verkligen ska röra sig igenom kroppen. Håller helt med, alldeles för lätt att hamna i hennes enda takt. Den är väldigt bekväm men kliver man ut ur comfortzonen och ökar/minskar så är det inte samma känsla längre ;) Så det ska vi ha med oss! 

Efter det var det Ferrans tur. Planen var att hinna rida lite på banan med och träna samma som Orlandia men vi hann inte så långt innan det kom några ryttare från ett annat stall som hade bokat banan. Hann iaf trava och galoppera runt lite, hade fullt sjå med att sitta kvar. Märks att frida är typ 1m längre än mig för sadeln är helt fel för mig, har uppbyggnaderna på helt fel ställen så får ingen inverkan alls. Tog ett tag att försöka hitta något som fungerade där överhuvudtaget;) Försökte samtidigt att jobba henne så att skänkeln kommer först och sen stilla hand. Hon är ganska mycket känsligare än Olle så man får direktrespons när man gör någonting men jag försökte värma upp samma där. Trava på utan att jag tar i munnen, att hon vågar röra sig igenom kroppen och samma i galopp fast där blev det lite väl free spirit haha! Men ja dit hann vi så vi bestämde att vi rider ut en sväng istället. Det gick inte heller så bra... vägen vi tänkte ta var helt dränkt med vatten så det var bara att vända, blev typ 5 min skritt till 😂 Så då frågade jag om hon ville att jag skulle ha med Ferran när hon gick ut med sin sista unghäst. Sagt och gjort, vi gick in igen och blicken på Ferran när vi skulle gå ut igen när Madde hade bytt hästar! 😅 Hon gick i snigelfart typ 500 m efter Madde och Wickan, kändes som vi var till stor hjälp. Passade på att träna lite flyttningar undan innern och skritta på lite mer o det också. Kändes fin på slutet, var sugen på att avsluta lite på banan men 2m från stallet öppnade sig himlen så det struntade vi helt enkelt i! ;)


Jag är dålig på att ta bilder... Fick en med ifrån igår. Vette fasiken blundar hon med? .... hmmf skärpning på mig!


Måste bara....

Ja jag måste bara få flika in ett litet inlägg om gårdagens ridtur! Hann bli lite halvkväller innan jag kom ut, tog God tid på mig i stallet och bara njöt. Orlandia fick stå med back in track täcket medan jag fixade i stallet och sen stretchade vi och masserade både innan och efter ridpasset. När jag hoppade upp på henne hade jag fortfarande inte bestämt om jag skulle skritta ut eller på banan men det blev ut för vi blev jagade av en traktor ute på vägen så det var bara att fortsätta framåt haha! 

Tänkte inte på att det var ett tag sedan vi red ut och hon bara har skrittat senaste 2 v... det fanns lite energi kan man säga.  Det var bockserier efter varenda liten grej som kunde liknas ett dike, det var tvärhalter och slängtrav hit och dit! Minst sagt spännande men efter ett tag fick jag hyfsad ordning på henne. Stretchade halsen mycket och fokade på att hon verkligen går fram då istället för att lägga sig åt sidorna. Blev ruskigt fin och gick undan innerskänkeln otroligt kvickt i slutet! Vilken jäkla skritt hon fick när hon hade den där gasen i från början och man sedan red ner den från taktande till en längre ökad skritt fast lång tygel. Jäklarns! ! Fick blodad tand så ska jogga lite på banan idag, måste få känna lite =D Tänker åka dit nu på fm så jag är garanterad ljus och så får det bli lite städning hemma sen ikväll. Hörs!Olle på rymmen.... 


Let me go, let me go.... Olles nys grejj är att rymma runt och checka allt som finns i stallet. Utom sin box!

Cora

Förra veckan såldes vår älskade lilla Cora. Var så jävla ledsen innan för jag föreställde mig hur hon skulle hamna hos någon som inte förstod henne, inte såg henne och bara använde henne som ett verktyg som så många gör med sina hästar idag. Men så blev det inte, hon kom till väldens sötaste lilla unge man kan tänka sig. Hon stod och klappade o pussade på Cora i flera timmar, så söta och de hade verkligen den där kemin tillsammans. Ska bli så sjukt kul att se hur det går för dem! Måste besöka dem till våren, hon står i Linköping så det är ju inte alls långt!=)
 
 

Nu känner jag mig bara lätt, skönt att slippa samvetskvalen över att hon bara får stå och skrota i hagen. Fantastiskt fin ponny. Hade jag haft råd/tid hade jag velat haft båda kvar <3
 
 
 
 
 

Lördag 28 November

Good day!
Satte precis ner rumpisen i soffan efter att ha skjutsat in Marcus till Norrköping, han ska på galej med sina jobbarkompisar hela dagen så blir till att skjutsa honom ikväll med. Så satans trist väder, har ingen energi till något men tänkte släpa mig till stallet snart iaf. Var på besök hos Linda Fång (Equiterapeut) i tisdags där Orlandia blev helt genomkollad. Har lite att jobba med, snett musklad som jag visste sedan innan, dock svårt att göra något åt när man aldrig får rida igenom hästjäkeln. Behöver träna upp magmusklerna, såklart men hon trodde att hon aldrig hade fått tillbaka sin grundstabilitet där efter sin fölning. Hon misstänkte även att hon blivit sparkad på höger bak, lite svullen där så det lasrade hon för snabbare läkning. Det knäcktes, masserades och jag fick med mig mycket tips hem som jag kan arbeta med. Hon föreslog att jag red några dagar för att känna om jag kände någon skillnad annars tyckte hon att jag skulle åka o kolla upp henne pga "skadan" på ryggen som hände för ca 2v sedan.
Red första dagen barbacka men efter det har jag bara promenerat med henne och stretchat samt masserat de ställen där jag vet att hon är spänd. Longerade henne en snabbis igår för att se om hon var halt eller ej efter några dagar med lite rörelse. Hon är galet stel, kan knappt springa på volt utan det blir som fyrkanter. Blää vad jag ruttnar på den här skiten snart alltså. Kan hon bara få vara bra, det känns som jag aldrig får en ärlig chans att ens få göra skillnad på henne. Blö.
Nu ska jag börja rida henne, några dagar i skritt och sedan börja jogga är min plan så får vi se hur hon känns eller vad som händer. Ber till gud att det inte bryter ut något, jag orkar inte!
 
Hon känns rätt bra på nya bettet iaf,håller inte alls på o fipplar som hon gjorde med sitt gamla bett men inte så konstigt när det var alldeles för långt, inte skönt! Men med lite framåtbjudning på detta så blir det kalais tror jag!
 
 
Över ett år sedan. Detta var typ första veckan jag hade henne. Time flies och vart är vi nu...?
 
// Jag är inte bitter
 
 
 
 

Materiell lycka...!


Ska testas imörn när jag är i stallet, får se om jag rider en liten kortis på banan bara eftersom jag slutar efter det blivit mörkt. Idag blev inte riktigt som jag tänkt så hon fick ingen skrittrunda son planerat tyvärr. Hade tänkt promenera ute några dagar men blir som sagt svårt i mörkret... får se vad jag orkar med ;) Annars kanske jag testar att long reina, det var länge sen! Hörs imorrn! 😀

Min häst har blivit...healad.

Idag har jag fått vara med om något så jäkla häftigt måste jag säga! En i vårat stall håller på med healing och erbjöd sig hjälpa mig när jag berättade att Orlandia gjort sig illa och att hon var helt stelopererad i ryggen häromdagen när jag tog in henne. Har bokat tid om ca 2 v hos Linda Fång men kände ändå att jag vill ha henne genom kollad så snabbt som möjligt. Tänkte att vad har jag att förlora när hon erbjöd sig att kolla på min pålle lix! Är väldigt öppen och kan inte säga att jag inte tror på saker...Som jag inte förstår eller vet något om. Om ni är med mig ;) 

Det var hur som helst så coolt att se. De får igenom saker bara genom handpåläggning och få igång energin i kroppen. Kort förklarat att man har stopp på vissa ställen i kroppen och genom detta sätt så får man igång energiflödet i kroppen och på så sätt läker det ut sig självt. Vad de än gjorde så hjälpte det. Innan kunde hon inte stå på båda bakbenen samtidigt utan bytte ben hela tiden att hänga sig på och när jag verkligen försökte få henne att stå på både så kicka hon.... Därav min oro...

Hon hade lite spänningar i halsen och ryggen som de släppte på. Var så häftigt när hon hitta en kota som var sned i ryggen. Hon höll bara händerna på ryggen, sedan röck hästen till och så ba; så nu är hon rak igen! 
Och det var hon, högra skinkan på henne var så jäkla sned innan, syntes hur tydligt som helst bakifrån och nu ser hon helt normal ut om man jämför! De bekräftade även att hon var sned i bäckenet vilket jag var rätt säker på sedan innan. Ska bli spännande att se om jag märket någon skillnad när jag hoppar upp sen! 

Det var två tjejer med och kollade på Olle idag. Den ena kunde få bilder och nästan prata med henne. Hon berättade att Orlandia kände sig ängslig, att hon inte trivdes med sina hagkompisar för att en av dem var speciellt "elak". Hon fick "ont" i magen av att vara där och ville ha en kompis som hon kan klia sig med och så. Sedan frågade hon om hon hade svårt att svälja ibland, vilket jag inte har en aning om. Hon fortsatt berätta att hon fick upp bilder från hennes förlossning. Att det var traumatiskt för att hinnan som hon omgavs av när hon föddes inte spräcktes direkt så hon fick ingen luft, när hon försökte andas in så drog hon inte det i lungorna och i näsan. Hon sa att detta påverkade henne även idag och att hon ibland kan återgå till det stadiet med oro. Orlandia har ett väldigt speciellt ljud hon gör, hon drar typ tungan genom läpparna så blir det ett superkonstigt ljud. Då sa den ena tjejen när hon hörde Olle göra det här ljudet att det är så föl och kor låter när de tar första andetagen.... att hon typ lever kvar i något sådant kanske. Olle  gjorde ljuden väldigt utmärkande idag när det blev jobbigt, när de försökte släppa spänningar i nacken och baktill. 

Alltså det är sjukt men det var mycket som jag fick bekräftat idag och det är saker de inte har en aning om. Det är lite sjukt. Men jag har absolut fått upp ögonen lite till angående min häst. Hon tyckte jag var på rätt spår iaf med Orlandia och att jag hade mer koll än vad jag kanske trodde själv. Juste jag frågade även om hon kunde känna hur olle mår nu, rent allmänt. Hon sa att hon får känslan av att hon är glad, hon trivs utom bristen på någon riktigt kompis och att hon inte har så mycket smärta mer och att det inte spelade så stor roll med de saker hon hade i kroppen nu för i sinnet kände hon sig pigg och glad. 

Min stackars lilla häst vad du fått vara med om...❤ Svårt att få ner allt i skrift och jag vet att det låter supertöntigt men så väl som jag ändå känner och kan min häst så var det sjuk skillnad på innan och efter de hade gått igenom henne... tror detta kan bli riktigt bra med besök hos Linda snart också ☺

puuuh!

Nu kan jag äntligen pusta ut. Vilken helvetesvecka det varit, har haft fullt upp från morgon till kväll precis varje dag! Nu är det iaf stort sett klart att Cora är såld och kommer flytta till sitt nya hem till slutet av november. Världens gulligaste familj och dom är helt kära i henne😍 Helt övertygad att det här kommer bli hur bra som helst, hon kommer inte bo så långt ifrån heller så hoppas kunna hålla kontakten o få hälsa på henne ibland med. Fina ponnyn ❤

Orlandia har fått hamna i sista hand den här veckan, promenerat och gått i skritten. Blev några barbacka turer ute o på banan men bara för att röra sig lite. Igår var första gången jag tänkte rida lite mer på banan, ja ha sadel på alltså ;) Hade med mig syrran och såg fram emot en superhärlig kväll I stallet... men icke. Tog ut henne ur boxen och regerade direkt på att hon såg stel ut när jag ledde henne... Sa till Andy att jag slänger ut henne i skritten en stund innan om hon har lite träningvärk sedan igår så hinner hon mjukas upp lite. 

När jag tog in för att rykta såg jag direkt att rumpan inte såg ut som den brukar. Hon var lix trekantig från sidan sett, har en knöl längs ryggraden och kändes lite varm och svullen. Tog ut och linade henne några varv för att se om hon halta eller om jag såg något konstigt. Benen rörde sig som vanligt när man kolla på dem så att säga, däremot såg hon spänd och typ stelopererad ut i ryggen. Ömmade typ inget så masserade försiktigt igenom henne med liniment. Ska äta fars-dag frukost hos pappa nu sedan är planen att åka dit och kolla till henne hur det ser ut idag... Kan tänka mig att hon typ gått omkull för det syntes att de hade sprungit idag, eller om hon rullat på någonting och därav bulan på ryggen. Hm dessa hästar alltså! 


Full rulle!

Brrr kom precis in från stallet. Är hos mamma och har precis haft provridning på Cora. Såg ruskigt bra ut, det känns riktigt lovande ut det här. Trodde det skulle bli svårt att sälja henne speciellt till ett barn men vi får se.... =) Har snart en familj till som ska kolla, stackars Cola kmr va helt slut. Men sedan är det uppehåll några dagar iaf så då får hon skritta lite bara. Min häst kommer få komma i andra hand den här veckan känner jag, sjukt mycket planerat.  Imorgon fyller vi år och ska ha kalas på kvällen med familjen, så även på torsdag och fredag ska vi iväg till Marcus släktingar i Västervik sedan är det provridningar i helgen igen ;) Två familjer som vill komma och rida igen! Världens bästa cola, gör ont i hjärtat att behöva sälja men så skönt att det faktiskt finns hopp om att hitta någon som passar med henne❤


Träning

Tjo! Äntligen kommit hem efter en lång dag. Känner mig helt slut, var helt sprudlande med energi imorse och nu vill jag bara gräva ner mig för ingenting har visat sig velat funka idag! Buhuuu. .. på min ledig dag och allt </3 

Började Iaf dagen tidigt i stallet, fixade i ordning allt innan vi åkte för att det skulle vara klart när vi kom hem. På vägen till Cornelia fick jag även svar på att en tjej ville komma och provrida senare på dagen så då var ju hälften av allt jag planerat som bortblåst ;) Men så blir det ju, kul att någon är intresserad iaf😉 

Träningen gick hur som helst så jävla AP dåligt. Vet inte vad det var med min häst men det slog totalt helsnurr där inne i hjärnkontoret. Hon var helt crazy, alltså totalt livrädd för ena kortsida på ridhuset och ju längre in på passet vi kom desto motsträvigare blev hon typ. Knäppapa! 
Tråkigt för det gick ju lix inte att rida så som jag hade tänkt mig eller få ut så mycket som jag önskat. Lite besviken så faktiskt men jag fick ändå mer kött på benen hur jag ska tänka när jag rider hemma så det blir att fila hemma ett tag och miljöträna lite med visst😂 Hon kommer iaf bli ruskigt fin det är jag säker på och det här ridsättet känns bara så jäkla rätt och något jag kan känna mig for once -överens med! 

Har lite fler provridningar på Cora inplanerade under veckan. Så jäkla osexigt när sadeln sitter som ett jag vet inte vad... Drog av skiten och visade henne barbacka idag, indian style 😂 Undra vad de tänkte haha... Hon gick bra iaf så fuck it ;) Fina ponny, vill inte sälja henne alltså 😳❤ 

Cora till salu

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=924066


Sundaaay!

Så var det söndag igen! Jösses vad tiden går fort alltså. Tog ledigt imorgon för att få lite längre helg iaf, sedan kör jag 6-14/15 resten av veckan. Är helt slut i huvudet efter den här veckans tidsomställning! Idag har det varit lugnt, Andy och Hampus kom hem till oss igår och vi bjöd på lite mat. Kotletter, potatiosgratäng och Nutella chokladmousse med mintchoklad till efterrätt. Deliciooous! Som sagt blev lite segt idag då, var i stallet till klockan 1 ungefär. Planen var att jogga Orlandia på banan en stund men då var halva stallet i full gång med dressyrträning där så det blev en barbacka tur ut i skogen. Sjukt pigg ponny, ångrade nästan direkt att jag inte tog sadeln men vi överlevde iaf ;) Nu sitter jag hos mamma med ett glas vin och lagar lite matlådor inför veckan. Jag lagar en stek av kronkalv som kommer bli så jäkla mumsigt! Mamma har gjort lasagne, köttfärssås och nu ska vi knåpa ihop en linssoppa =D As roligt, älskar vår nya tradition på söndagar. Träffar familjen, umgås, dricker lite vin och lagar mat inför veckan. Super mysigt =) Aja nu ska jag försöka fixa ihop en annons till Cora, skriver om träningen imorgon. Ska övertala mamma att filma ;)
 
 
Bästa ponnyn <3

RSS 2.0