Long time no see
Jaaa... Kom knappt ihåg vad jag skrev sist men pallrade mig iväg till veterinären då hon var lite halt efter en vecka, kände att det var lika bra att kolla eftersom jag inte vet vad som hände med knäna. Hon hade krossskador men inget syntes på röntgen och hon var lite halt i ena varvet på volten samt reagera på böjprov på höger ben. Så fick metacam och sen ska hon skrittas i 3 veckor sen ska vi tillbaka och checka så det gått åt rätt håll :) har nu skrittat henne för hand 1 timme om dagen i en veckas tid och tänkt göra det halva nästa vecka med sen sätta igång och skritta uppsuttet så hon får skrittas lite längre stund. Men känslan är bra iaf så hoppas vi är på banan snart igen är så ridsugen!! Aja lite update iaf;)

Alltid är det något...
Japp! I måndags var jag ute och tränade kondisen på liten Cola, körde galopp i intervaller. Hon är helt galet pigg ute nu så lät henne bara springa ur all sin överskottsenergi, så himla fint här nere. Milslånga grusvägar som man kan ligga och galoppera på:) Men på vägen hem skulle vi passera en bro, hon är alltid lite rädd för den då jag tänkte att jag går över den några gånger så det inte blir så stor grejj varje gång. Men när jag för andra gången styr upp henne på bron, och hon står med alla fyra hovar på metallplattan så sprätter hon lix iväg och tappar fotfästet( metall mot metall- halt) så hon ramlar med näsan rätt ner på plattan och jag ramlar av och fastnar med ena foten i stigbygeln samtidigt som hon försöker klamra sig upp i typ galopp fast fortsätter att ramla gång på gång. Tillslut fick jag loss foten och kunde hjälpa henne kravla dig upp på knäna, usch mitt hjärta :'( ser så jävla stört ut när en häst ligger ner alltså. 

Så hon svullna upp på knäna och var as varm i benen. Hovarna hade märken av bultarna från plattan och var helt röda. Hela plattan var helt full med hennes slem från ridturen... Usch lilla tjejen, så gick sakta hem, skönt att det var nära. Sen kylde jag ner benen och hoppades att inget allvarligt hade hänt som inte syndes.

Dagen efter hade svullnaden gått ner och hon var inte halt eller något så var så jäkla lycklig :) har promenixat sen dess och tänkte longera henne lite imorgon så att hon inte är halt på böjt spår med tror inte det är någon fara hon känns fräsch faktiskt! 
Yes!
Idag var både jag och min häst på top!! Provade att rida på mitt nova-bett och jäklar vilken skillnad, hon är så sjukt känslig i munnen och detta är ett rakt gummibett så det blev genast så mycket stabilare och jag kunde ta en förhållning utan att hon kastade upp huvudet som hon brukar göra! Så det var bara att hålla stilla hand och driva fram så gick hon som en jäkla klocka:D

Red fram på lösa tyglar och var noga med att hon inte fick springa ifrån mig bara för att jag inte höll i munnen, ställde ut och in, la volter och red tempoväxlingar, sedan samma sak i galopp. Stod i lätt sits för att träna mig själv och låta henne rulla på och komma igång bara, samma här volter ställa ut och in men behålla framåtbjudningen hela hela tiden. Skitfin! 

Hade en upphöjd bom på ena volten som jag red över i galopp och ökade, minskade stegen. Sen cavaletti över medellinjen med några upphöjda bommar även här som jag red som "fyrkantiga" serpentiner över och mycket åttor så jag ställde om hela tiden så hon mjuknar. Var ett riktigt kanonpass och jag red bra och hästen var exemplarisk och lugn för en gångs skull :D imorgon blir det en lugn runda i skogen efter jobbet :)


Trött hestGården :)


Fina Colan ❤️