New in
Skrev nyss värsta inlägget... Åh dampar ur. Igår var jag och morsan på stan iaf, spenderade upp mina hööks presentkort. Dessa blev det som tillägg i ridgarderoben 👌

Foder
Orlandia äter som jag tidigare säkert berättat bara lucern och hösilage pga hennes känsliga mage. Hon håller inte vikten på enbart hösilaget vi har och därför har jag valt att tilläggsfodra med lucern. Tidigare använde jag Kraffts lucern bara för att..tja jag vet inte? Faktiskt så tog jag bara ett och krafft är ju ett välkänt märke. Började ge i pelletsform men har senare bytt till ströform för ökad sysselsättning samt bättre för tänderna att få jobba lite tänker jag. Men för någon månad sedan blev jag tillfrågad om jag hade provat Brogaarden s lucern. Lite mindre påsar men har för mig att det är bättre kilopris... inte säker på detta dock. 

Iaf det jag gillar med den här sorten är att det är tillsatt linolja samt vanlig olja som bidrar till ökat innehåll av omega 3 fettsyror. Eftersom hästar tillskillnad från människor bara producerar saliv när de tuggar så är detta ett super bra alternativ när man som Orlandia har ett förflutet med magsår och stress. 
I salivet finns det nämligen bikarbonat som hjälper till att neutralisera magsyran och som på så sätt skyddar magsäckshinnan mot magsyran. Längre tuggtid=The better! 
Just denna sort är även melassfri vilket är detsamma som att den är utan socker, det var inte kraffts jag gav och inget jag reflekterat över tidigare heller. Men det liksom tex. betfor undviker jag numera helst att ge pga halten socker i onödan.

Att lucernen är melassfri bidrar samtidigt såklart till att den inte är lika god. Jag upplever den lite  torrare i konsistensen men Orlandia äter det bra ändå så det är skönt, var lite orolig i början då hon är rätt kinkig. 

Utöver detta ger jag även probimin som jag kommer presentera i ett eget inlägg samt B & just nu även E vitamin som är bra mot stress och för magen. Utöver detta även extra vanlig olja. Det blir inte lika snabbt resultat som kraftfodret jag gav men känns som vi är på G till något bra och något som kommer hålla i längden. Är ju en hel vetenskap det där med hästmat och jag har bara börjat min kunskapsresa och kommer säkert ändra mig hundra ggr om, men detta är mina tankar och det jag kör på just nu samt varför! =) 


Fantastiska lilla häst!
Alltså det finns ingen häst som satt sånna spår i mig som Orlandia. Är det för att hon är min första egna häst? Lite moderskänslor för att hon är så liten och svag? 😂 I dont know. Men ibland blir jag så lycklig av att tänka tillbaka på vilken jäkla resa vi gjort. Nej vi har inte åstadkommit några synliga resultat, om någon annan skulle rida henne nu skulle den säkert tycka att hon var fruktansvärd.😂 Men jag vet, jag vet var vi har varit och vad vi blivit. 
Genom hårt slit och kärlek har vi byggt en fantastisk relation. Känns som jag känner henne utan och innan. Hon har lärt mig så mycket och förändrat mitt synsätt på hästar. 
Det är hon som får mig att orka med när allt annat är skit, där jag hittar kraft som egentligen inte finns. Idag hade vi en sån dag, när jag är ledsen och uppgiven. Då klaffar allt, när man inte har en enda förväntan på att något ska gå bra. 

Har ridit två tuffare pass i helgen med lite inriktning på just konditionen. Idag kände jag att hon behövde röra sig lite utan ryttate så det blev några varv på banan. Har plogat den så det blev skitbra nu när det är någon plusgrad också !
Hon var redan från början helt med på noterna, hundra år sedan jag longerade. Hon brukar vara förjävlig, helt död på mina signaler och bara gå och lata sig. Men idag var det drag på det minsann! 
Tränade på att när jag kliver mot henne ska hon flytta bort, inte öka farten utan flytta sig i sidled. Tränade detta i både skritt och trav, gick superbra. Hon gav själv efter i sidan och klev på bättre samt sänkte sig och jobbade på. Häftigt att se på. Små små signaler som kan göra sådan skillnad. 
Älskar att jobba från marken, lyssnar man och testar så hittar man så mycket spännande med sin häst. Orlandia är ju så lugn och säker så det är kul att experimentera bara hon är med på mina signaler som sagt, annars är det svårt att få någon drivning framåt. Tränade även rygga, öppna på rakt spår när jag går bredvid och halva bakdelsvändningar isch. Som sagt kul att testa sig fram ;)

Lite skillnad på kroppen från förra året, gosh!😅
Jobbar vidare med massage och stretching, ser stora resultat redan! Mkt bättre hållning så Mamma-mage övningarna får vi fortsätta med✌😉