Bildtajm!

Här kommer lite bilder från "ridlägret" jag och min mamma var på i söndags hos min dressyrtränare! Det var supermysigt och lärorikt. Började dagen med ett varsitt pass för Katarina med fokus på programridningen då, gick riktigt bra, Cora var skitfin och jätteduktig för att vara på ett helt nytt ställe! Sedan blev det lunch och efter det red vi fram tillsammans och sedan det program vi tränat in. Jag och Cora red L:B 1 och det gick helt okej, vi hade ställt i ordning så det skulle se ut som på tävling med lite "staket" och en bil som domare och tuta som startsignal =D Det var riktigt roligt och jag var dö nervös fast det bara var träning haha! Så red sämst, men Coris var bäst iaf!
 
Det var riktigt kul att höra hur alla tyckte hon var så fin fast vi inte haft henne så länge, och hur mycket hon ändrats sen första träningen, sjukt peppande!
 
Nu ska jag sluta babbla, här kommer lite bilder från första passen :)
 
 
 
 
As fin 4årig Lusitano var också med, sjukt snygg!
Mamma fick låna Katarinas gamla 19.åriga halvblod haha =D As häftig för den såg inte mycket ut för världen, men den kunde sin sak minsann!
 
 
 

Ridläger

Ridläger imorgon :D känns som barn på nytt haha, men nej så kul ska vi inte ha det ;) är bara över dagen faktiskt och vi ska börja dagen med ett pass på fm där vi rider ett dressyrprogram som vi tränat in , jag ska rida L:B :) sedan är det lunch och efter det ett pass till! Kommer bli så lärorikt, vi ska filma varandras ritt också så vi kan gå igenom sen vad vi gör fel och kan förbättra. Längre redan så nu ska jag gå och lägga mig men först lite mys med råttisarna :) 
Tips!

Hann inte skriva igår då det var full rulle med stall & jobb på kvällen! Men red iaf Cora utan stigbyglar, oh fyfan vilken skillnad. Varför gör jag inte det oftare? I början kunde jag knappt sitta alls men i slutet gick hästen kanon för jag hade kommit igång och verkligen red! Och jag kunde rida lätt och göra vad fasen jag ville = super bra för balansen kände jag! 

Körde även galoppbommarna och de gick super, ska prova hoppa lite imorgon tänkte jag:) Fortsätt simmaaaaa

Hann inte rida igår heller! Jävla seg poliser blir så jävla less -.- idag blev det ett pass iaf, fyfan helt slut. Red fram i hagen så hon fick komma igång ordentligt och avslutade på banan med delar av L :B programmet och lite cavaletti :) gick stundtals as bra och ibland rent jävla skit, men så är det väll. Kände att jag var trött och sur innan så inte bästa förutsättningarna och när hon dessutom larvar sig för små saker som att vissa saker har bytt plats bara för att slippa jobba. Ahhhh men nöjd iaf, bara fortsätta träna inför helgen :)
Vart tar tiden vägen??

Fyfan vilken helg! Gått i ett allting & det blev tyvärr inte någon tid över till ridning. Däremot motionerade hästarna sig själva igår efter att ha sprängt tråden i hagen...:) 

Usch hemsk helg nu när jag tänker tillbaka, hade en otäck händelse igår på jobbet med en tjuv och massa poliser så nu ska jag gå upp och köpa ett usb att lägga över övervakningsfilmerna från igår på till dom... Sen snabbt hem o rida o sen jobba igen, jääj....vill så gärna tillbaka

Nya pics =D

Idag var syrran med mig ut till stallet och fotade lite när jag red!
Värmde upp i hagen på samma sätt som igår och avslutade på banan med lite upphöjda cavaletti och galoppbommar. Syftet med dagens träning var att träna balansen och aktiv ridning.
 
Här kommer en liten illustration på övningen med galoppbommar idag :) Den var väldigt bra för att jag fick kliva ur min "Comfort-zone" och verkligen låta Cora göra jobbet vilket är jätteviktigt sen innan vi börjar hoppa så även hon bygger upp sitt egna självförtroende. Det var även viktigt att vara med och tänka nästa steg eftersom det var väldigt snäva svängar och jag kom verkligen igång och red med min ytterskänkel och insåg vilken skillnad den faktiskt gör!
Kan verkligen rekommendera denna och var noga själv när du rider den att du verkligen gör sakerna där du ska, rid konsekvent och våga ge efter och låta hästen göra jobbet samtidigt som du tränar upp din egen balans. (jag stod i fältsits över serien) Eftersom Cora är väldigt grön inom hoppning så höjde vi bara upp den sista "bommen" men tänkte jag ska pröva samma nästa vecka igen och höja upp så det blir ett hopp med :)  
 
 
 
'
 
 
 
 
 
 

#svårtatthittapårubriker

Hellu again!
Idag har Cora & Comsan varit hos hovslagaren och min ponny betedde sig helt hemskt! Det tog ungefär 5min innan hon lessna och försökte göra allt för att lilla tjejen som skodde henne skulle bli rädd och låta bli henne... Ville vrida öronen av henne! Usch aldrig sett henne bete sig så. Vet inte hur jag ska träna bort det heller... Ta med pallbockar från garaget och träna med kanske ;)
 
 
De var iaf stjärnor idag att lasta, båda två har trilskats lite och testat en del men idag gick de rätt in och var jättelugna trots att vi bara lasta av en, jätteskönt att all träning med att de ska kunna vara ifrån varandra har gett resultat! De är så besatta av varandra, sämsta med att bara ha två hästar.
 
När vi kom hem skritta jag och mamma ut en sväng, första uteturen med båda hästarna på typ 6 mån!! Så underbart, vad jag saknat det. Cora fick gå på en stor trafikerad  väg för första gången och det gick väldigt bra, ska bara fortsätta träna med trygga Comsan som sällskap så är det nog inga problem att få henne trafiksäker.
 
Sedan red jag i hagen en stund, den är jäkligt bra utformad med platta områden och en liten kulle som är skitbra att träna igångsättningar i! =D Cora frustade som satan och tyckte det var as jobbigt men vad fin hon blev. Gjorde även skänkelvikningar "på sidan" ner och uppför backen, det gjorde att hon verkligen fick tänja ut stegen och hon blev jättemjuk efter det!
 
Det är så jäkla härlig känsla att utan att dra ihop hästen, lyckas på nästan helt långa tyglar få henne att verkligen jobba under sig och trava på stället med fin bjudning framåt (aaa) Dö lycklig, så nu ska ja rida i hagen varje dag! haha nädå, men kul när det går framåt & så fort med! Kollade på bilder från henne i början av sommaren och shit vad långt vi kommit redan tack vare bästa dressyrtränaren Katarina!! Förut ville jag bara hoppa och nu kan jag sitta och experimentera dagligen hur hästen reagerar om jag ändrar tex. min sits eller min skänkelgivning och det är så himla häftigt & motiverande! 
 
Jättestolt över henne idag men känner verkligen skillnaden nu mellan ridbanan och hagen, motorn saknas och det är väll därför hon krånglar så mycket på ridbanan...
Imorgon ska syrran hjälpa mig, kanske blir några språng med ponnyn, blev lite sugen efter jag läst Tyra's blogg om tips på hoppövningar! ;) ska tvinga syrran fota också =D So long!
 
 
 
 
 
 
 
 

Brand new shooes!

Jobbat lagom pass idag 6-10.30 :D Sen var det full gas hem o lasta hästarna! Fast det var hundra år sen Cora lastades gick hon rätt in i transporten, träning lönade sig än en gång;) nu styr vi mot hästkliniken för att få lite nya skor, comsan har gått utan hela sommaren eftersom han stukade sig i våras men nu är det dags att sätta igång igen :) 


Crap!

Skrev blogginlägg igår som inte blev publicerat eller ens sparat i utkast -.- fuuck! La ner as mkt tid på det för jag inte har skrivit på ett tag, thanx ;) 
Igår blev de lite dressyr på fältet, försök iaf, pigg ponny :p samma idag fast på ridbanan, känns som hennes envisa ponnyfasoner börjar visa sig nu! idag ville hon bara springa i 150km/h ungefär & gnägga till comedi som stod i hagen.. Gosh -.- så imorgon ska jag nog ut på fältet o galoppera av lite energi från den här damen! Annars var hon jäkligt fin emellanåt när hon ville samarbeta ;) 
Fin tjej!

Cora har fått vila helgen, har varit fullt med jobb & grejjer men det var bara bra för henne. Red henne på banan idag, värmde upp med det jag lärt mig nu senast och avslutade med att rida L;B programmet, gick sjukt bra jättestolt över henne.

Även galoppen var bra idag, hon fattade direkt och jag hade henne verkligen mellan skänkel & hand, fantastisk känsla! Så nu är jag taggad inför imorgon då det är träning för Katarina igen :)


Longering

Idag longera jag skruttis en stund på fältet :) pigg ponny! Men nu får hon vila till söndag, såg ingen hälta idag iaf.

Körde även 1a & 2a leken i NH, gick mycket bra ska bara fortsätta köra på samma sätt så hon alltid känner att hon kan lita på mig, men hon gör allt jättebra när jag ber henne :)

Lite tips:

De sju Lekarna
( 7-games )

1. Vänskaps leken
Leken som är grunden till allt, och som du inte kan överdriva.
Lär hästen att du inte är farlig.
Du ska kunna röra honom överallt, på hela kroppen, med vad som helst
- din hand, spöet, repet, grimman,en plastpåse.
Du ska smeka, inte ”klappa” som vi brukar göra med hästar!
Stryk vänligt och rytmiskt – det är viktigt! – med handen, repet,
plastpåsen etc. tills hästen accepterar detta överallt
- även under svansen, på insidan av låren, och på de intima kroppsdelarna!
Vänskapsleken används också som avslutning i alla lekar.

2. Igelkotts leken (porcupine)
Lär hästen att vika undan för tryck, i alla sex riktningarna
(upp, ner, fram, back, vänster, höger).
Börja med att bara nudda med fingertopparna,
öka pressen gradvis var 4:e sekund tills du får en reaktion.
Du ska inte hacka, utan använda ett konstant, jämnt tryck.
Sluta omedelbart så fort hästen flyttar sig.
Övergå till vänskapsleken genom att stryka och
smeka på samma ställe du nyss tryckte!
Igelkottsleken kan man också leka med sin ”förlängda arm”,
dvs. ett långt spö tex. , eller med fötterna om
man sitter på hästryggen och vill rygga t ex


4 sep

Tänkte att jag rider samma som jag lärde mig igår av Katarina så jag verkligen får till det i min lilla tröga hjärna ;) & jag är faktiskt väldigt nöjd, har en mkt mer nöjd och avslappnad häst och känns som den här typen av ridning ger mer just nu. När vi kan det här bra sen och jag fått ordning på alla bitar kan vi gå vidare till nästa steg, mer sidvärtesrörelser :)

Fick henne fin idag med riktigt fin i vänstergaloppen! Lite svårare i höger men bara kämpa på =D tyvärr blev hon plötsligt halt mitt på banan, tror hon klev på en sten så ska kolla hur hon ser ut imorgon:( hoppas på att det inte blev ngt blåmärke!! Annars ska jag longera på åkern imorgon :))

Comsan fick även skritta lite idag & bli badad, så nu är han fin och ren:)


Dressyrträning för Katarina

Hann inte med att blogga igår för det blev så stressigt med träning och sedan kvällsjobb :p

Katarina kom iaf hem till oss för att hjälpa mig med Cora då jag kände att det inte alls gått bra senaste veckan.

vi gick tillbaka några steg för att säkra upp grunderna och fasiken vad bra det kändes!
Och så självklart att inget annat funkar när jag annars inte har henne rundan runt innern och glömmer bort yttern.

Red Kyras ABC med raka linjer och vända för ytterhjälperna. Först på lång tygel så att jag inte börjar fibbla för mkt med händerna och varje gång hon rusa vände jag och red så tills hon blev uttråkad sen kunde vi börja jobba. La handen framför mig och ganska lång tygel sen red jag fram henne till bettet, vilken känsla när man lyckas och så fin i slutet, jobbade henne likadant även i galoppen! Sjukt fin, nu vet jag exakt Vad jag ska sträva efter :)


Repeteeera

Nyss varit ute & ridit Cora, red igenom henne lite på banan och mamma hjälpte mig så det gick jäkligt bra :) tog på mig små kulsporrar idag och det var riktigt bra att ha i vissa tillfällen. Fick mkt mer respons och idag flyttade hon fint i sidled utan trams :)

Tränade mest på att ställa och att hon ska följa tygeln samt flytta in och ut ur volten och att hon verkligen ska flytta. Samt att jag ska känna känslan och kunna korrigera i rätt ögonblick, fick en riktigt bra känsla inför imorgon då det är träning för Katarina :)


RSS 2.0