Sol- uteritt!

Var så fint väder idag, dock lite kyligare än igår men passade på att rida ut och fick även med mig Marcus ut på en runda! Skönt för då är Orlandia inte så töntig ute ;) Red längs kanalbanken åt ett håll jag inte brukar rida åt och hon skötte sig så bra, försökte tänka på vad jag ändrade igår och det kändes riktigt bra idag med! Tränade lite skänkelvikningarna i trav och galopperade henne rätt mycket med, riktigt fin  & jag fick henne verkligen undan för innerskänkeln och kunde rida upp henne mot yttertygeln, skitfin och ihop! Så hoppas jag får med han ut fler gånger för det är ju så nice att träna ute när hon är avslappnad :)


Så söt lilla ludd-face ❤️❤️ 

Finaaallyyyy

Igår äntligen kom jag till någon slags klarhet om varför det har gått så bajs senast veckorna, har ju upplevt henne så sjukt seg och inget engagemang - på ridbanan. Tänkte att jag kanske pressat henne för hårt och gått för fort fram, svårt att veta när de inte kan berätta för oss ju. Men visste ju att hon ser bra ut i kroppen nu så hon borde inte ha ont någonstans så problemet sitter alltså i något annat. And that's me, såklart ;) 

Skrittade fram henne igår och kände bara uhhhh jag orkar inte för hon kändes helt död då med! Men sån tur var så va en av mina stall "kompisar" där och longerade sin häst och vi diskuterade hur jag upplevde henne och vad som var problemet så jag fick korta upp henne och visa "vad som händer". Hon förklarade då för mig att hon gick redan i typ ökad skritt och kunde omöjligt gå fortare( känns helt slowmotion iaf för mig) men eftersom jag är van vid cora "skritt" där det taktas hela tiden och går i typ 150 så är det vad jag har fått för mig är skritt och vad jag tror att Orlandia ska kännas som med. Men det går lix inte bra, så bara  genom att ändra min sinnesstämning och chilla istället så kom hon fram och bjöd direkt när jag slutade va på henne att gå fortare hela tiden... Haha asså man känner sig så dum!! 

Så jag satt mest där mest och kunde glida med, och hon stannade aldrig fast det verkligen känns som hon ska få motorstopp hela tiden men det händer inte! Så bara jag som får vänja mig vis det här längre mer rekaxade gångarterna - och det är nice! För man hinner verkligen med att göra allt man vill och allt händer inte så fort som när man red cora där man knappt hinner tänka innan man genomfört en skänkelvikning ex vis! 

Så jag red runt fyrkanten i trav, flyttade in två steg, rakställde två steg, flytta två till, rak, flytta in istället två steg och man får tag på dem så fint med sånna övningar. Travade av henne på en stor 8-volt och hon var såååå fin! Kunde lägga henne i en lägre och djupare form och bara jag la till innerskänkeln så runda hon sig och man kände hur hela ryggen kom upp! Fina fina strumpan förlåt att du har en så dålig ryttare!! Men nu hoppas jag att vi härifrån ska hitta varandra bättre och jag känner mig äntligen lite motiverad till att rida på banan igen =D
Lördagsmys

Idag blev det en snabb uteritt innan mörkret föll helt ;) Första gången jag haft Harlie med mig när jag rider själv, gick superbra! Orlandia är mycket lugnare att rida ut på så fort man har något slags sällskap på marken, även en liten hund ;) avslutade med ett litet race mot vovven på vägen hem, Harlie höll faktiskt jämna steg med oss när vi flög fram över kanalbanken! Ren lycka när man ser både häst och hund susa fram bredvid varandra och bara njuter av ögonblicket samt triggas av varandra att spring snabbare. Mina två hjärtan, Olle frusta nöjt hela vägen hem =D 

Därefter blev det massa mys i stallet, gjorde ett jodopaxomslag på bakbenet igen då muggen spritt sig igen :( hagarna nu är inte att leka med... Men går åt rätt håll iaf, ser mycket bättre ut så nu kör jag 100% för att förinta den där jävla muggen alltså! 


Litet trött nosludd efter ridtur <3 


Cola-björn

Var hemma häromdagen och hoppade Cora åt Panda för hon har sjukt mycket i skolan nu och ville göra lite övningar åt oss, dessutom fick jag träna på min hopprädsla så det var bra ;)
 
Värmde upp med lite bommar först, öka och minska traven. SVÅRT att rida speedy-mini-pony nu när jag rider vanlig häst :P haha 1 cm hals och man sitter som en liten mask! Men det gick bättre efter ett tag, så började värma upp på ett vanligt räcke med travbom in för att hon ska få lite hjälp och bom efter för att hon ska runda galoppen efter. Fick höja upp bakbommen efter när vi fått in rätt avstånd men sen blev det jäkligt bra! Körde även samma serie som jag hoppade med Orlandia förra veckan, bom-hinder-bom-hinder-bom osv. Riktigt rolig serie men tåls att träna lite på för Colans del, mycket går gärna lite fort för henne men hon lärde sig efter några gånger och med tanke på att hon inte hoppat så mycket innan så var hon jätteduktig och hon tyckte det var så roligt. Söta björnis =D
 
Har en liten film men osäker på hur mycket man faktsikt ser på den då det hann bli ganska mörkt och det ser helt kolsvart ut på de senare filmerna men i kameran syntes det lite så aja slänger upp den i brist på annat material ;)
 
 
 

Friiiday

Orkar inte dra någon lång utläggning om dressyrlektionen i tisdags, det har verkligen gått framåt och hon känns riktigt fräsch nu! Började träna på att kunna flytta in och ut rumpan på henne och samtidigt behålla ställningen för att få koll på alla delar. Delade även in volten i fyra spår och tränade på att flytta mellan dessa spår, in-ut-in-in-ut osv. Så fort Emelie sa in så flyttade jag in 3 steg exempelvis och när hon sa ut så flyttade jag ut 3 steg. Så mixade hon lite så för att vi skulle få koll på alla delar och att hon inte ska gå emot min ytterskänkel. Gick bra men ruskigt jobbigt!!
 
Kom inte ihåg allt vi gjorde faktiskt men tränade galopp på volten med, att flytta in och ut. Hon är ju inte så stark ännu så tränar inte så länge men man får försöka utmana henne lite såhär på träning med, och det börjar bli mycket bättre i galoppen. Travade sedan av henne på 8-volt i en lägre form och då hade jag alla delar på plats eftersom vi hade värmt upp med att flytta och att öka-minska gångarterna så hon bjöd fram asfint till bettet och jag kunde variera ställningen samt var jag ville ha henne, superfin =D Emelie är a fuckin wizard! 
 

Bild från idag när vi va ute på tur o träna lite kondis på både ponny, tjockishund och husse ;) 
 
 

Ouups!

Jäklar vad länge sen det var jag uppdaterade bloggen! Haha tänker alltid på vad jag ska skriva så trodde faktiskt att jag hade skrivit det mesta men insåg nu när jag skummade igenom de senaste inläggen att jag har mycket att berätta! Har hunnit träna två gånger för Emelie, en dressyr lektion i tisdags och en hopp förra torsdagen. Var även hemma en sväng igår och hoppade Cora.
 
Så får väll börja från början helt enkelt! Men kör torsdagens hoppträning i detta inlägg först:
 
Emelie kom till mitt stall för första gången och tränade bara mig och Orlandia. Vi körde lite gymnastik hoppning med en hinderserie på långsidan för att träna ryggmusklerna på henne & sedan hade vi på varje diagonal en bom -två galoppsprång och ett litet räcke. Värmde upp med långa tyglar och fokuserade bara på att hon skulle trava/ galoppera tills jag sa något annat och att hon ska suga tag i raksträckorna, gick väldigt bra, hon bjöd framåt mycket bättre än tidigare så det kändes skitbra! Stor skillnad efter att hon blivit "knäckt" med, spårar mycket bättre nu!
 
Efter den lösa framridningen gick vi in på volt och samlade upp henne, sedan red jag på bommar på volten i galopp. Gick skit i ena varvet, då kom vi knappt över haha och hon drog bara mot utgången så blev helt kantigt över!! Åh va så irriterad för det känns ju inte så svårt innan att galoppera över ett par bommar , men i andra varvet gick det mycket bättre men jag behöver träna på att få in taxeringen i min kropp för jag skjuter gärna iväg henne och jag ska även tänka på att jag ska ha galoppen klar innan bom/hinder kommer, jag ska lix inte behöva ändra något för att det kommer.
 
Efter det gick vi på diagonalerna och då red jag volt med bom först för att sedan fortstätta långsidan ner & vända upp på diagonalen över ´bom med hinder. Där fick jag verkligen träna på att få dessa två galoppsprång för jag sköt iväg henne hela tiden fast jag inte kände det själv ens haha! Och när jag väl fick in två emellan så kände jag det inte ens så ja, träna lite mer bommar & hinderkänsla för Julia YES!
 
Red likadant på andra diagonalen med, därefter körde vi på serien längs långsidan där jag först skulle trava in på bom fölt av hinder -bom -hinder bom-hinder osv. Riktigt rolig serie, älskar sånt som jag inte kan komma fel på haha =D Det gick bra, fick träna på att komma riktigt sakta in så hon verkligen fick ta i då det var en styrkeövning vi höll på med, körde denna i båda varven och efter några gånger fick jag komma in i galopp med. Duktiga Orlandia, så rolig att hoppa!! Kommer bli awesome men mer träning för bådas del återstår =)
 
 
 
 
 
 

Equiterapeut

I veckan hade jag ut en equiterapeut för att kolla igenom Orlandia, vilket jag hade planerat att göra ganska omgående från att jag köpt henne bara för att veta hur hon faktiskt såg ut i kroppen. Just nu passade det extra bra eftersom jag upplevt henne så fruktansvärt seg senaste veckan. Som jag trott så var det faktiskt något som spökade! 

Han började med att fråga vad problemet var med min häst. Och jag bara ehh ja you tell me? Tänkte jag haha och blev as skrajj! Han menade på att man såg direkt att hon hade ont i ryggen bara på hur hon stod. Och ja vad säger man?? Sen fortsatte han och sa att hon var extremt omusklad och jag kände mig hur illa till mods som helst! 

Men sen sa jag att jag har ju bara haft henne typ 1-2 månader & hon har bara ridits periodvis innan dess. Och då släppte han allt och bara JaHaaaaa men då är det ju inte så konstigt att du inte märkt något! Fyfan blev så skrajj! Så då släppte spänningarna lite men sen gjorde han mig rädd igen när han började klämma igenom henne och bara: har du vet. besiktat henne? Röntgat? Fyfan då kände jag bara NEJ jag orkar inte nu kommer säkert hon behöva avlivas som alla andra jäkla hästar!! Blev helt uppgiven och beredde mig på det värsta. (Han såg as allvarlig ut!!) 

Men sen sa han att hon var sned i bäckenet på höger bak och det var orsaken till att hon står så konstigt. Så hon fick något magnettäcke tror jag det var och sedan knäckte han till henne. Klart, du kan rida på som vanligt sa han.  

Och där stod jag och hade berett mig på att höra att min häst skulle dö typ. Så det blev lite oväntat och vågade inte riktigt tro på vad han just sagt haha.

Men sen började det gå upp för mig, små saker som att hon alltid står och hänger på sitt vänstra ben. Står nästan aldrig på båda benen bak, och höger bak är alltid utan belastning. 
Även när jag skrittat henne på lång tygel går hon alltid och tittar åt vänster. Allt detta kunde alltså bero på att hon var sned, och det gjorde det! Dagarna efter har hon känts som en helt annan häst att rida! Pigg, enkel att jobba och mycket mer samarbetsvillig. varför kan dom inte prata för? Känner sig så elak:( 

Förut när jag galopperade henne på rakt spår kändes hon som en makaron och jag fick lix aldrig in rumpan och fram henne men direkt dagen efter kunde jag gå in och galoppera på rakt spår utan problem, med en rak häst!! Och en häst som gick fram till bettet på ett helt nytt sätt! Så glad att jag tog ut honom så vi inte körde på med det här, usch ska alltid lita på sin magkänsla när något känns dåligt.

Tror dock att det är en mix av konsekvent ridning, equiterapeuten och att hon börjat äta havre som hon känns såhär pigg som hon gör i dagsläget. Dagen innan red jag ett pass där hon kändes framåt faktiskt men dagen efter kändes hon ännu bättre och så fräsch såhär i efterhand om man jämför! 

Han tyckte även att jag skulle kolla tänderna på henne & det har jag känt ända från början att det är något konstigt där... Men hon var tydligen spänd i någon muskel som han trodde berodde på det men hon var fin i munnen än så länge ( inga sår eller förhårdnader runt mungiporna) så det kändes skönt iaf, får försöka komma iväg nästa månad.

Men nu känns det så mycket mer hoppfullt inför framtiden när man vet vad man har att jobba med, fick mycket tips från equiterapeuten om hur jag skulle arbeta för att jobba upp hennes ryggmyskler på bästa sätt. Men han tyckte hon verkade som en underbart snäll häst och sa att hon blir nog en lysande dressyrhäst ;) & det tror jag med  =D 


Min fina❤️ 


Första hoppträningen

Idag var det dags för den första hoppträningen för mig & Olle(heheh).
Har haft en equiterapeut ute som knäckt till henne för hon var sned i ena bäckenet. Och jäklar så fräsch hon kändes idag! Mycket lättare att jobba, pigg och spårade mycket bättre i galoppen! STACKARS min bebis!! :( Usch allt går ihop sig nu när jag fick reda på det men tar det i ett annat inlägg! Nu fokuserar vi på vad vi tränade idag! =D

Vi hade då en hoppserie på ena långsidan som bestod av travbom- räcke-bom-räcke-bom osv. osv. Det var några räcken i  följd på låg höjd för att träna ryggmusklerna på henne för det är största fokus nu då hon har noll muskulatur i ryggen. Sedan hade vi på varje diagonal ett räcke med bom framför där det skulle vara två normala galoppsprång. 
 
Började med att värma upp (efter framridningen då) på ena volten i galopp över tre bommar som låg på öppna delen av volten. Holy crap vad svårt det var haha, tänkte piece of cake men noapiiie :P I högra varvet drog hon asmycket utåt öppningen så då blev det som att vi kom bra på de två första men sen hade jag ingen ytter så då fortsatte hon rakt ut mot utgången och vi kom då på det längsta avståndet på sista bommen så det blev ju helknas! Fick rida som en jävla grottmänniska för att dels -hålla galoppen igenom. OCH för att få henne lyssna på min jäkla ytterskänkel och inte dra järnet utåt haha! Men lyckades tillslut(Efter oräkneliga misslyckade försök)

.Hur som helst, bytte varv, Gick kanon, direkt. WTF. Så där var det inga problem att galoppera över alls, då kunde jag till och med fokusera på hur jag själv satt så det var ju trevligt.
Därefter skulle vi rida på diagonalerna, tog en "sida" i taget och när jag ridit på ena hindret på diagonalen så skulle jag in på volt vid kortsidan och rida över en bom där för att träna min taxeringskänsla och att hon ska vänta på mig & inte bara skjuta av, vilket är vad både hon och jag vill.
Så det var väll det problemet vi stötte på idag, att vi ska lära oss att vänta. Men hon jobbade så fruktansvärt fint mellan hinder måste jag säga, det är synd att jag inte bara kan finna mig där utan vill gasa upp henne fast jag förstår såhär i efterhand att det var ju det vi ville åt, att kunna rida henne i form mot hinder och att hon lyssnar hela tiden. men det KÄNNS så sakta när man sitter där, känns som hon ska sakta av vilken sekund som helst men jag får väll vänja mig för det är tydligen så hon ska gå, hon bjuder ju fint mot både hinder och bom så att hon faktiskt saktar av mot där skulle ju inte hända MEN .. men. ALLTSÅ  min läxa är att träna att rida på bommar och alltid tänka, lägg till ett steg till innan hon får gå av. Då är det troligtvis alldeles lagom "avsprångspunkt". hehe.

Efter att vi överlevt detta och jag någorlunda förstått vad Emelie faktiskt vill att jag ska göra så gick vi vidare på sista övningen, långsidan med hinderserie. Började med att trava in och då skulle jag träna på att stå i lätt sits in och att ha inte snabb trav men energisk trav. Gick superbra och sedan körde vi samma i galopp några gånger bara för att hon inte skulle bli för trött. Där skull jag sitta ner men ändå vara lätt och med henne. Jätteduktig och så fin, kommer bli så roligt att hoppa henne sen! Längtar och jag är så glad att hon känns så fin nu, på tisdag är det dags för dressyrträning igen =D

 

 

 

 

 

 


Making progress!

Wohoo idag var min pålle pigg på ridbanan!!! 🌟🌟🌟🌟

Började med att skritta ut henne och redan där tränade jag på att öka och minska skritten. För det var vad som komma skall om man säger så ;) 

Red denna övning idag:

(http://www.jumpclub.se/cavalettiovning/ )

Hon kändes riktigt bra redan från början faktiskt och var verkligen lyhörd! Precis som jag vill att hon ska va, började med att värma upp med igångsättningar, flytta lite och att jag ska kunna rida i en takt och kunna öka och minska steget utan att springer iväg eller att hon dör när jag minskar ner steget. Jätteduktig!! Och så himla med på vad jag ville. 

Sedan red jag övningen på bilden med cavaletti i hörnen och på diagonalen, tog den i delar först och den första serien som var normal avstånd red jag bara på som vanligt, försökte få henne att arbeta över den lugnt och avslappnad men hon gick direkt emot innerskänkeln och sprang iväg så det började inte så bra haha! Men låg och rulla över det hörnet några gånger med lite längre tygel och lätt sits så tillslut kunde jag börja plocka upp henne och forma kring min inner. Resten av banan gick mycket bra, red diagonalen som en egen del med och red åttor över den först. Jättebra för på diagonalen har man inget stöd från staketet så jag fick direkt kvitto på när jag inte hade henne med mig. Fick göra den några gånger för att få fatt på alla delar men sen OJ så fin hon var!!!! Lyckorus!! Så mjuk, alert och samarbetsvillig :D 

Avslutade med lite galopparbete, att jag ska kunna ställa henne lite utåt och inåt. Så ena långsidan ställde jag utåt och andra inåt. Red även stora volten där jag flyttade henne undan min ytterskänkel och hon var riktigt duktig, kämpade på som tusan och hon orkar inte riktigt ännu men kunde samla ihop henne några steg och sen lät jag henne gå fram. Väldigt reglerbar faktiskt , inte känt detta innan ;) 

 Helt i extas över hur fin min lilla ponnybus var idag =D ❤️❤️❤️Dressyrträning round 2

Igår var det dressyrträning för Emelie igen! 2 veckor sen sist, tiden går fort, känns som jag knappt hunnit rida alls emellan haha! Hon var ganska seg även denna gång, men det går ändå åt rätt håll. Grejjen är att sitter jag och klämmer typ.. så går hon "bra" men inte överenergisk lix, men hon går i sin form och ser rätt behaglig ut( känns inte så dock). Men jag vill inte ha henne så, jag vill ha henne alert och vaken för mina hjälper. Känns ändå att hon har varit bra riden någon gång för hon vet ofta vad hon ska göra och skönt med en häst som faktiskt förstår de olika hjälpgivningarna ;) Men som sagt jag behöver jobba på att få fram henne ordentligt och vi tog flera steg fram under gårdagens träning faktiskt!
 
Tränade framdelsvändningar och skänkelvikningar bla.
Det gick ganska bra, bara jag slappnar av, inte fastnar i att skänkla flera gånger utan resultat utan hellre en gång ordentligt och sen berömma när hon går fram. Så det var stor skillnad på henne från sist, har även tränat galoppen en del hemma så det gick mycket bättre den här gången. Blir sådan skillnad när jag spänner magen, får upp henne jättefint framför mig och hon har så häftig galopp!! Trav med men mumma, vill bara spola fram tiden tills man har hittat varandra lite mer :D
 
Körde en liten bana där man skulle lägga en volt i ena hörnet på kortsidan, sedan rida rakt in på medelinjen och flytta utåt spåret, när man kom ut där skulle man lägga en 10m volt inåt och när man sedan kom ut på spåret igen skulle man hålla kvar samma ställning och fortsätta flytta i en öppna längs det som var kvar av långsidan. Riktigt bra övning, och bitvis kändes hon skitfin!
Väldigt peppad på att fortsätta träna nu =D Men nu ska jag iväg till stallet och pussa på min lilla böna, blir en skrittur ute idag så hon får sträcka lite på sig!
 
 
 
 
 
 
 

Thoughts

Igår blev det en promenix istället för Orlandia, mådde skunk efter att ha gått upp kl 5 på morgonen och jobbat 9 h. Marcus hjälpte mig med stallet sen avslutade vi med promenad och lite mys i boxen. Klippte svansen och hennes man lite grann, hon börjar även sätta päls nu så hon ser ut som en liten fluffig björn haha! Osäker på om jag ska klippa henne eller ej ... Får se! Men på onsdag kommer equiterapeuten ut och kollar igenom henne, ska bli skönt och veta hur hon ser ut i kroppen, är ju riktigt stel åt ena hållet. Men hoppas på att det bara är hennes sätt att acklimatisera sig på ett nytt ställe nu när hon är såhär seg och att hon inte har ont någonstans. Måste iväg och kolla tänderna med men det får vi nog ta nästa månad, budgeten blev tight den här gången haha :) ev. Ny sadel på G med ... Ahhh billigt med häst!! 


Underbara häst <3 


Ändrade planer, as usual!

Syrran kom till mig idag faktiskt, så hon hjälpte mig i stallet och även att rida Orlandia! Kul för vi hinner inte träffas så ofta längre :)

Hon fick även smaka på vad jag har att göra med på ridbanan ;) så sjuuuukt seg! Men i slutet kom vi fram till vad som skulle kunna funka som framridning. Hade långa tyglar och koncentrerade sig bara på att hon ska gå kvar i den gångart hon satt till hon säger något annat. Och utan att man ska behöva driva i varenda steg för att hon ens ska kunna bevara gångartern, så fattade galopp och följde bara med när hon höll på att bryta av peta hon till henne med spöt och berömde när hon gick fram. O blev mycket mer framåt och vakna till, likadant i trav att hon ska trava på utan att man ska driva hela tiden. Funkade fin fint och då börja hon tugga o arbeta som hon ska så jag ska definift köra på detta i framridningen bara för att befästa. Vill ju att hon ska tycka det är roligt att jobba och det går inte att ta om det inte finns något fram till bettet lix. 

Som syrran sa så ser hon väldigt trevlig ut i sin grundform men så fort man försöker få ur henne ut ur sin comfortzone så brister allt lix, så nu gäller det att få fram henne och bredda hennes register så hon får fler nyanser av gångarterna. 
Skojjar du med mig??

Vaknar upp helt förstörd, ont i halsen, kan knappt andas. VAFAN lix?? Skulle jobbat kväll idag men sån tur var hoppar lillsyrran Sophie in så jag klarar av att jobba imorgon bitti... Snacka om att alltid ställa upp! 

Så idag blir det nog vila för Orlandia, kanske orkar mig ut på en liten promenad senare men det återstår att se. Måste dock iväg och köpa foder men efter det ska jag krypa ner i soffan och försöka vila mig i form. Dålig tajming! Aja hoppas jag mår bättre imorgon :)


Träna träna träna

Dags för träning på söndag igen så nu ska det träna-träna-tränas ;) Red denna bomövning på Orlandia idag:Red ju rätt långt igår så skrittade ut en sväng först så hon fick komma igång ordentligt i kroppen innan sen började jag värma upp henne med lite igång-& avsaktningar. Var lite seg i början av passet men kom igång efter hand faktiskt, men orkar inte så länge så får lägga in mycket skritt pauser. Men lyssnade iaf bra framåt för min skänkel idag så det var roligt att det jobbet har lönat sig. Sen måste jag bara lära mig chilla och inte skynda på henne hela tiden :P 

Men det var en riktigt bra övning där jag fick koncentrera mig på hur jag red, försökte ha korta tyglar så jag hade kontakt med munnen hela tiden och det underlättade faktiskt för jag kände direkt när jag behövde göra halvhalt och att jag inte blev hängande i innertygeln utan verkligen red upp henne mot yttern i båda varven, blev väldigt mjuk och fin eftersom man bytte varv hela tiden. På långsidan la jag in galopp och i slutet kändes hon riktigt fin kom upp med ryggen och klev på otroligt bra! 

Så mycket nöjd med hennes prestation, bara jag som ska komma ikapp med min ridning med och att jag ska orka hålla ihop allt med :)


Fina tjejen 
Kondition på G

Idag blev det en riktigt långsväng ute för Orlandia! Marcus följde med på cykel så hon var lugn redan från början, det var skönt att kunna motionera henne ute utan att ha henne helt spänd hela tiden. 

Det blev mycket trav, tränade på att flytta, öka och minska hennes steg fast ha kvar samma takt. Kändes riktigt fin idag, skönt att kunna ta tillvara på framåtbjudningen man får ute :)

Fokuserade även mycket på min egna sits. Att jag satt rakt över henne och att när jag skulle samla/ sakta ner henne så tänker jag på att räta upp mig och att inte mitt huvud/axlar faller fram, och att det är med magen jag bromsar upp lix. Även hur jag sitter när jag flyttar henne. Att jag verkligen kan rida upp henne mot yttern med innerskänkeln och att jag inte lutar mig över på yttersidan utan behåller tyngden i innern så hon har något att flytta runt. Svårt att förklara men känner mig nöjd med resultatet ;) bara kämpa på!

För övrigt så funkar allt så bra med min lilla tjej. Hon är den underbaraste lilla häst jag träffat. Så gosig och nyfiken på vad jag gör hela tiden, lugn och går att göra allt med! hon har även  fått mycket mer respekt för mig än vad hon hade från början. Känns så bra med henne ❤️🌟 
Trött ponny haha


Lite update

Har kämpat på lite efter träningen i söndags och försökt komma ihåg allt jag ska träna på! I måndags blev det en uteritt, travade och skrittade mest och även fast hon är sjukt spänd ute så har jag iaf börjat få henne att tänka mer framåt än vad hon gjort tidigare. Men det är väll bara fortsätta rida ut så vänjer hon sig väll förr eller senare!
 
I tisdags och igår red jag på banan. I tisdags red jag åttor över cavaletti och tränade att ställa om henne över dem samt mycket tempoväxlingar och lösgörande arbete. Var lite seg även då så fick aldrig riktigt fram henne men hon var duktig och kämpade på iaf!
 
Igår prövade jag en dressyrsadel som jag får låna från en i stallet, satt som en smäck på henne =D Så red i den, var jäkligt ovant i början men efter en stund kom jag ner och kunde rida igen. Tränade igångsättningar och fokus var att hon ska gå fram direkt när jag ber henne. Gick väldigt bra och hon var mycket mer framåt redan från början än tidigare pass. Nöjd med passet och det kändes kul att hon kom fram tillslut och blev lite kvickare, finaste bäbisen =) Nu ska vi ut på en prommis!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0