29 December
Fullt upp som vanligt! Orlandia har fått vila nu en vecka pga muggen som spridit sig till sämsta stället. Skönt att det ska kollas upp nu på fredag iaf! Vill ju verkligen komma igång nu! 

Hur som helst fick jag massor med bra saker i julklapp! Inte så mycket hästsaker faktiskt men annat bra  =D fick bla en ridkjol av mamma så den ska bli spännande att prova. Sjukt skön och varm men jävligt ful att gå runt i 😂😂 Har även ett par veredus skydd på ingång med som jag längtar efter och sedan fick jag "påsar" till mina free jump stigbyglar så de hålls lite skyddade. 

Har jobbat kväll nu så kom precis hem, ska sätta mig och läsa i min nya bok som jag också fick. Pether Markne's bok, har bläddrat lite och den verkar sjukt bra med övningar och bra förklarat! Får bättra på mina ridkunskaper i huvudet nu istället för att praktisera dem 😄 seee ya!Orlandias nya kompis Samantha 😀 best friends !
Pay and Jump
Varit lite mycket nu till jul så inte hunnit skriva om allt men tänkte uppdatera lite om hur det gick på Pay and Jumpen vi var på den 20/12 iaf! Var på Söderköpings ridklubb, typ 5 min dit så det var perfekt. Valde att bara rida 50 och 60cm eftersom vi hoppat typ 3 gånger innan och jag är en liten fegis. Bra val kände jag såhär i efterhand för hon kändes superseg där, känns som att när hon blir spänd så reagerar hon inåt istället för andra hästar som blir lite emr explosiva istället lix.
 
Orlandia var superslow och kändes väldigt spänd och stretig. Första klassen överlevde vi bara och jag fick tammef*n driva i varje jävla steg för att hon inte skulle göra halt men i andra klassen taggade hon till mer och fick lite egen motor, men då slutade jag rida så kom fel på de första hindrena innan jag kom igång och började rida något. Hur som helst så var det superroligt och kändes skönt att det gick så bra! Nu ska vi speja efter fler träningstävlingar och så ska vi fortsätta hoppa någon gång i veckan tänker jag. Dock har jag fått bakslag med muggen igen. Bokade tid på hästkliniken häromdagen så ska dit i nästa vecka för att kolla tänderna och få hjälp med hennes mugg. Den har nu gått runt hoven och sitter precis i kronranden så hon har jätteont när hon går, min lilla tjej =(( Hon får därför vila fram tills dess så hoppas vi att vi får något mirakelmedel för jag är så trött på skiten nu!!
 
Här kommer en liten film från julhoppningen =)
 
 
 
Min häst är bäääst
Åh vad jag älskar min pålle =D Helt sjukt awesome idag, inte hunnit rida igenom henne alls på länge nu då vi hopptränat och sedan skrittat henne mest så idag red jag på banken och kände lite på henne. Hon kändes rätt stel så började bara värma upp i alla gångarter så hon kom igång ordentligt innan jag ställde lite mer krav. Sedan gjorde jag skänkelvikningar och hon gick inte undan alls för min högerskänkel och fick inte alls över henne mot vänstertygeln. Så gjorde många flyttningar, både vanliga och sådana  när man flyttar åt ett håll men har henne ställd åt ett annat. Tycker den fungerar skitbra att mjuka upp henne med. 

Sedan galopperade jag henne ordentligt i både höger och vänster galopp. Kändes skit fin,  när jag sedan saktade av så hade jag henne precis där jag vill. Bara flöt fram och hade perfekt sug i bettet och stabil mellan skänkeln lix. Kunde öka och behålla intensiteten så hon inte blev lång och sprang ifrån mig och även driva in i halvhalter och få med mig henne till kort trav. Kunde bara sitta och leka, hon var helt med på allt 😍😍 underbar känsla.