Hoppträning
Tränade för Emelie i torsdags. Det var egentligen inte planerat men Andy red först Cora för henne och tränade dressyr, gick sjukt bra. Vad snygg hon är när hon kommer till sin rätt alltså! Vill inte sälja :(
Emelie är så sjukt duktig och har så mycket ideer och tips som gör att man kommer igenom "svårigheter" så mycket fortare! De hade planerat att träna Comedi med men Andy var helt sjukt trött efter dressyrpasset så hon orkade inte så jag fick hoppa upp och köra... Mot min vilja. Men ändrade snabbt uppfattningen om honom, han är verkligen som en helt ny häst! Inte alls så motsträvig och tjafsig som han varit innan, pigg kändes han med!
 
 
Så värmde upp med att bara vända hela tiden med endast vikten och blicken. I skritt och trav och så fort han sprang iväg vände jag. Tränade även avsaktningar och halter, där jag fick bra tips på vad jag själv skulle tänka på. Drar ju gärna i tyglarna bara bakåt så fort man ska sakta av eller göra halt, men hon bad mig att tänka som att någon drog mig i en tråd uppåt när jag gjorde halt och wow vilken skillnad! Jag lutar mig alltid lite bakåt så egentligen skjuter jag fram hästen istället för att sakta ner den - som jag egentligen vill. Han var sjukt fin och blev väldigt lydig/följsam efter dessa övningar!
 
Efter det red vi på bommar som bilden visar:  

Först i trav och målet var att likadant som tidigare svänga endast med vikten och att han skulle följa mig hela vägen runt, sedan i galopp. Stod i lättsits och försökte bara hitta min egen balans och lotsa honom runt, men vänta till "bommen" så han inte skjuter av. Han ska vänta och lyssna hela tiden men att jag bara skulle försöka vara lugn och känna galoppen och försöka släppa kontrollbehovet då han blir väldigt pigg efter ett tag. Men det gick faktiskt bra, var ett offer först så han körde racer med mig, men sen skärpte jag mig och red verkligen galoppen och då gick det superbra! Fokus på att ha händerna rakt framför mig och tummarna upp så jag inte använder tyglarna för att balansera upp mig. Red detta i båda varven. Sedan hoppade vi en serie. Trav in sedan en studs, ett galoppsprång - hinder, ett galoppsprång -oxer ut. Först hade hon den ganska tight då hon ville att han skulle bromsa upp sig så han inte bara körde på rakt över men han lyssnade verkligen sjukt bra innan och rusade inte iväg alls, och efter serien fick jag öva på vägen och direkt när jag landa hade jag ett mål, och det var att komma in på "stora volten" och sakta av med hjälp av att svänga. Sjukt fin blev han och han är så rolig att hoppa =D Efter var han så fin, helt lydig och mjuk och kunde rida honom enbart med "benen" och få honom att lyssna på allt med min vikt lix, sjuk känsla men tyglarna kändes i princip överflödiga. Det var riktigt roligt, hoppas hon vill träna mig och Orlandia i framtiden. Men känns roligt för nu har jag något konkret jag kan börja träna på med Orlandia för detta var verkligen basic-egentligen och hästarna blev sååå fina av det! Framåtbjudning - bärighet - lydnad - min balans och inverkan. Så ridsugen, kan hon bara bli bra nu min lilla snuttis <3
 
 
 
 
 
Deeeeet... går inte så bra nu.
Hej igen! Har verkligen inte hunnit med att skriva något under veckan för det har varit-fullt-ös-medvetslös konstant! Sen har suget inte varit på topp för det har nämligen gått helt sjukt dåligt och varför är jag cursed med all världens otur? Bad karma? Jag vet inte! Men Orlandia blev sparkad när vi släppte ihop henne med resten av stona, så hon är svullen i ena bakbenet och har även ett litet sår där.( Det börjar iaf se bättre ut) Idag hade den svullnaden nästan gått ner helt.
 
Men igår kväll kom jag till stallet med syrran och skulle tvätta samt smörja muggen som hon har och såg att hela karleden (?) var helt svullen från kotan ner till hoven. Kul en fredagkväll lix. Det positiva är att på det ena bakbenet är muggen i princip helt borta, någon liten skorpa kvar men på det vita benet var det mer omfattande kan man säga. Första dagarna hände det ingenting där tyckte jag men för typ 2 dagar sen så var nästan hela "skorpan " borta men det är som ett sår under så igår när jag kom såg det inte bra ut. Det var verkligen ett öppet sår och hon hade sååå ont. Blev att skynda in till stan och plocka ihop det man kunde från Ica-apoteket. Sen hem och så gjorde vi ett jodopaxomslag som hon fick ha över natten. Så imorse när jag tog av det såg det faktiskt mycket bättre ut och ingen feber. Puuuh. Fick även en salva från en i stallet som tydligen var riktigt bra mot sår, så prövade den. Tänkte åka tillbaka till lunch och kolla till hur hon ser ut.
 
Juste sen fick jag åka in till veterinären typ 12 på natten häromdagen för att Harlie hade satt i sig määängder med troligen kattmat. Hon låg som en uppsvälld ko på golvet hela kvällen så tillslut ringde vi veterinären och de ville absolut undersöka henne med risken för tarmvridning m.m men sån tur var så var det ingen fara då hon hade legat still hela kvällen och druckit vatten så det var skönt! Ja det var min vecka, ta hand om "sjuka"/tjocka djur :P
 
 
 
 
går bra nu...
Hejhej det går inte så bra för mig just nu! Min telefon har dött helt och har jobbat hela helgen så fullt ös hela tiden -.- Men med Orlandia går det bra! Hon är sjukt lugn och verkar finna sig bra i att ha bytt hem. Sjukt söt är hon, så fort man kommer till stallet gnäggar hon och kommer galopperande.
 
I fredags longerade jag henne på banan, bara så hon fick röra på sig lite, Hon var något piggare och det blev några bocksprång. I lördags hade jag planerat att rida på banan för första gången men regnet bara öste ner så efter några varv på ridbanan med en häst som konstant försökte vända sig mot regnet gav jag upp men var envis nog att ta en ridtur ute iaf. Där dog min telefon... Hon skötte sig iaf jättebra men det fanns inte något som var torrt på någon av oss när vi kom hem igen! Så igår fick hon vila helt, blev bara lite mys och fix i stallet.
 
Men idag var jag uppe igen. Har haft värsta problemen att hitta en sadelgjord som passar, snodde några från mamma men alla var samma storlek visade det sig -130... AAAS mkt för stor! Så fick glida in till hööks och köpa en ny i lördags, kom hem prova... för stor. Hade då köpt en 120, så bytte igår och provade 110 idag och var as nöjd för jag tänkte att idag får jag äntligen rida ordentligt med en sadel som sitter fast! ;) Men nej.... den nådde inte ens nära runt magen?? Åhhh blir så trött. Så red med den där jäkla 130 hopplattan men fick spänna max på båda sidorna.
 
Tog en sväng ut i skogen, klättrade lite och upptäckte lite nya stigar. Sen brände vi över vääärldens största stubbåker på vägen hem. Orlandia var sjuuukt rädd för halmbalarna men frukansvärt slö haha ?? Var beredd på rodeo men fick fan jobba för att hålla igång henne hela vägen x) Men antar att hon blir piggare när hon kommer ifatt med konditionen sen. Drog ner på kraftfodret när hon kom hem till mig eftersom hon var så sjukt pigg där nere men ökat på nu igen då hon varit helt kolugn under alla omständigheter (Utom när vi ska rida förbi kossor). Så får se om hon vaknar till liv ;) Hon äter iaf bra än sålänge, ger henne lucern nu med då det är lite svårt att låta henne ha fri tillgång på hö men får helt enkelt se åt vilket håll vikten går åt :) Hon är iaf världens sötaste och jag gillar henne verkligen bara mer och mer för varje dag, känns som vi kommer ha så roligt tillsammans när vi hittat varandra mer =D Tyvärr har jag inga bilder då telefonen tog dom med sig i graven.. :(