Vi lever!
Skulle bara meddela att vi lever! Har så sjukt mycket att göra så hinner knappt andas :P Hoppade över att åka till ridhuset den här veckan då jag känner att det blivit lite mycket nu.  Vill hinna rida lite "vanligt" med, så den här veckan har jag longerat henne, ridit ut och så har hon vilat lite. 
Har även provat mina nyvunna massagekunskaper och fick bra resultat! Hittade (obs. jag är noob) inte så mycket spända muskler i rumpan som jag gjorde på övningshästen jag hade på kursen men i halsen/nacken kändes det som värsta knuten mitt på ungefär. Masserade där ett tag och smörjde med liniment och efter ett tag började hon gäspa och "vädra " ut som de ska göra om man fått igång musklerna. Joggade henne lite dagen efter och höger sidan som är helt galet stel kändes så sjukt mycket bättre!! Men ska nog ta ut en equiterapeut som sagt, vill bara hitta en bra! Ju mer man lär sig desto mer inser man hur mycket okunniga folk som slänger sig med titlar de inte ens kan leva upp till. Ska även ha ny hovslagare och har läst massor för jag vill inte ha vilken som helst, hittat en kille men han bodde ett tag härifrån så ska kolla om han kan tänka sig att ta sig an norrköping ;) Aja nu ska jag sova för klockan ringer snart igen.... buhuuuu 

Massage kurs
I fredags kväll var jag på första kurstillfället av hästmassagekursen. Gick igenom lite övergripande hästen största muskler från ryggen och bak samt övade på att massera dessa på riktiga hästar för att få till tekniken till våra egna hästar. Nu såhär efteråt känner jag mig övertygad om att Orlandia inte är riktigt bra i bak ännu. Upplever att hon inte spårar riktigt och har det jobbigt att sätta under ena bakbenet riktigt. Så tänkte kolla upp om det finns något liknande naprapat fast till hästar då det inte skulle förvåna mig om låsningen i bäckenet har gått tillbaka eftersom hon säkerligen gått med det ett tag och musklerna har format sig efter hur hon ser ut nu. Så det vill jag kolla upp nu innan vi kör på för fullt så det blir rätt från början och slippa få dessa problem längre fram när det förmodligen slår till hårdare. Mycket intressant och lärorikt tyckte jag samt gav mig ett uppvaknande! Ser fram emot nästa söndag då vi fortsätter!=) 

Pay and Jump
Idag var det pay and jump på vikbolandet. Jag hoppade 60 och 70 cm då vi inte hoppat sen i december! Sista p&j i december så stod hon emot väldigt mycket och var extremt seg. Nu är ju tänderna och benet bra så hoppades iaf att hon skulle kännas bättre nu.  Men hon är ju lite lurig, ibland kan hon va hur seg som helst som häromdagen i ridhuset och sedan kan hon vara pigg och framåt andra dagar. Men beredde mig mentalt på att hon skulle vara seg fast hon var lite prillig när jag började rida. Hon vänjer sig ju väldigt fort vid nya platser, så skönt! 

Red bara fram lite snabbt för att spara energi till inne på banan och det verkade som en bra strategi blandat med vila dagen innan haha! För hon kändes väldigt pigg hela dagen idag och bjöd jättefin på hinder! I första klassen körde vi dock Mulle och Molly style med mig hängandes i tyglarna och hon kravla sig runt banan i stort sett själv ;) i andra klassen var jag mer närvarande och red fram till varje hinder så där fick jag en mycket bättre känsla! Sjukt nöjd även oss idag, måste hitta en tränare i Norrköping nu så vi kan komma igång mer!! =D