Bläh

Har inte orkat blogga för det har verkligen gått skit de senaste dagarna haha! Har tragglat vidare med dressyren & hon är så sjukt envis -.- men måste verkligen få igenom det här för jag kan ju inte rida något om jag inte kan ställa igenom & att hon inte går undan för innern, så Katarina min dressyrtränare ska komma på tisdag igen, känner att jag behöver mer hjälp. vill inte bråka med Cora om jag inte vet att jag gör 100% rätt.

Lite positivt är att hon lyssnar skitbra på mig nu när jag har henne löst, känns som hon börjar lita mer på mig :)

Var på race igår i Stockholm och kom hem 7 imorse så mamma fick rida Cora idag, hon har aldrig ridit henne sen vi köpte henne men tänkte att nu när Comsan ska igång måste hon ju komma igång själv med ;) plus att jag fick hjälp med Cora då hon gått igenom samma procedur med Comsan :) skönt för inte taggad på ridning! Nu blir det kräftskiva:))


Alla sätt är bra utom dom dåliga

Ledig idag så började dagen hos veterinären med ena kissekatten, såg bra ut men får om några dagar reda på om han har diabetes eller om han är frisk :)

Eftersom jag träna och är helt död efter lång dag igår så bestämde jag mig för att bara skritta Cora idag så hon fick röra på musklerna lite. Passade på att ta med mig Comsan oxå så blev några varv på fältet. En månad kvar till hans återbesök så dags att börja skritta igång han nu:)

Det var så jälla äckligt när jag skulle hämta de i hagen, as mkt grodor & såklart stod hästarna läääängst ner av alla hagar.. Kul, så bestämde mig för att rida tillbaka på Cora(jättebra idé)

Tjaaa bilden nedanför är en sekund innan comedi stack iväg i världens galopp, tack comsan:) (slapp grodorna iaf)


Dressyrträning, checklist

Okej här kommer en liten checklist för mig själv så jag kommer ihåg allt från dagens dressyrträning. Gick skit haha men har en jäkla massa att träna på nu iaf! ;) & ni behöver inte läsa för jag skriver konstigt och har svårt att få ner det jag ska göra o tänka på i ord men kände att jag ville skriva ner allt så jag inte glömmer bort eller hittar på egna dumheter ;)

______________

Sitter jag rakt över hästen? Läng tyglarna, ha kvar trycket i henne, tänk nästa steg & vara väl förberedd, skjuter hon in bogen? Innerskänkel och led, se till att hon går undan direkt utan att springa iväg.

Flytta steg för steg långsida och stanna efter något steg så hon inte flöjtar iväg. Ta sakta och va lugn.

Trav
Ställa inåt, innerskänkel trycker in, inte för korta tyglar, mjukna & låt henne sänka sig och jobba.

Öppna, gör liten volt innan, samma skänkelgivning och planera att gå in på volt igen men fortsätt sedan på rakt spår några steg.

Flytta baken "utåt" i volten så hon går i sidled, ställ inåt. Gör några steg sen rid på framåt.

Serpentiner & flytta in volt, håll kvar takten läng och öka steget, drar hon upp huvudet hat jag för lite motor. Sitt ner djupare i sadeln än vad jag själv tycker känns "bekvämt".


Barbacka

Imorn är det dressyrträning som står på schemat! Cora fick stå igår och tänkte att jag bara skulle stämma av lite idag men när det väl kom till kritan var jag inte så taggad efter allt jobb i helgen så det blev en barbacka tur istället - Första sen sist man hade ponny( typ när man var 13) haha fyfan vilken crappy balans jag har!! Stackars häst men det var nyttigt iaf så får rida mer utan sadel tror jag allt ;)

Försökte mig på någon sorts dressyr på fältet med en as pigg häst som undrade vad jag tog mig till uppe på ryggen;) sen kom jag på den fantastiska idén att galoppera, men ja Julia vilken bra idé! Blev några bockserier och det VAR mer tur än skicklighet som gjorde att ja inte ramla av typ 13 gånger under ridpasset. Ska tvinga mamma fota o filma lite imorgon, luhuuuu


Dressyrpass

Haft den årliga storstädningen utav stallet idag, blev riktigt bra. Skönt att få allt avspolat & rent. Nu ska det bara målas fönster och byggas en ny mellanvägg till boxarna så är det klart sen!

Sen blev det dressyr på banan, mamma hjälpte mig & det gick så sjukt bra. Har bytt bett nu till ett vanligt tredelat från ett D-bett & nu tar hon verkligen stöd. Jag har även förbättrat min ridning sjukt mycket, har blivit mycket starkare i bäckenet och på så sätt fått mycket bättre balans & sits. Märks jättestor skillnad på Cora redan.

As taggad för dressyrträning på måndag nu när hon gick så bra idag :D


Underbar kväll

Åh vad ja önska att jag haft en fotograf med mig idag, helt underbar kväll! Red lite dressyr på fältet, i början låg hon på som fan men jag red runt lite i åttor & försökte hitta min egna balans och takt och efter en stund fogade hon sig efter mig. Vilket jävla steg & skjut hon har när hon verkligen kommer igång att jobba och med framåtbjudningen man får av att rida ute= goooosh :D helt lycklig nu haha, det är så roligt att se hur hon börjar leva upp och hon tyckte det var så roligt idag. bockade till och med på fältet ;P Avsluta med att hoppa lite stockar o diken på vägen hem ;) underbara lilla ponny du gör mig så lycklig!! ❤ Kjaaam


Longering & tömkörning

Har tränat mycket longering nu i början med Cora då hon för det första inte fatta något när jag fick henne & hon lyssnade inte utan stängde bara av och sprang. Nu har det redan blivit skillnad på henne och igår tänkte jag att jag skulle pröva att tömköra henne för att få ut lite mer samt öva på det vi har svårt att få igenom i ridningen såsom att ställa igenom och flytta sidledes. Ofta i ridningen ångar hon bara på & gör inte allt jag ber henne om fullt ut utan fuskar sig bara snabbt igenom så tänkte att tömkörning nog kunde hjälpa mig samt stärka bandet till varandra så hon lär sig lita på mig :)
 
Det gick hyffsat bra, med lite träning tror jag hon kommer våga mer. Hon är lite bakskygg(ibland) så det var väldigt bra övning för henne att jag gick både bakom henne och bredvid henne och att hon inte skulle bry sig så mycket om det. Fick till några flyttningar i sidled men mitt fokus låg på att hon skulle ta "ett steg i taget" och lyssna istället för att springa ifrån mig. Men jag är nöjd, får träna mer =D
 
Galoppera henne även på lina för första gången, så roligt att hon lyssnar så bra nu. Riktigt kul när allt jobb börjar löna sig :) Här kommer "lite " bilder på min lilla tjockis =D
 
 
 

ÄNTLIGEN

... Har jag & Cora fått rida ut i skogen för första gången på typ hela sommaren!! Var så jäkla skönt & välbehövligt, klättra lite & red på fältet. Pigg ponny som tyckte det var skitkul ;) Hoppas comedi blir frisk snart så vi får rida ut igen, kommit på ett sätt nu iaf att tackla hans separationsångest ;) Det positiva med att han har varit skadad är iaf att han verkligen fått träna på att vara själv. Tycker han har blivit mycket lugnare i huvudet men vi får se när vi sätter igång han sen =) lägger upp lite bilder från gårdagens träning ikväll tänkte jag!


Hästproppad dag!

Idag kan man snacka om dag proppad med det bästa -Horseees! Dagen började med tävling för Frida(friidabergman.blogg.se) & Iskra, skulle hoppa en klass på 105cm. Var riktigt jäkla fin på framridningen men på banan sen blev det liiite skit, fick några fina språng iaf men slutade med uteslutning tråkigt nog. Men det är bara kämpa vidare, gjort stora framsteg så stolt ändå
=D
 

¨'
 
Sedan var det hem & ladda om, för 2 hästar till skulle ridas. Blev lite hoppning med Orlandia! Så sjukt fin, slänger upp lite bilder på henne:
 
 
 

Rolig dag, ikväll blir det ut & käka & kanske ut en sväng. Får se =D Uppdaterar mer imorgon, löshoppning står på schemat! mer pics..

Lösgörande cavalettiövning

Idag red jag en jättebra cavalettiövning som jag hittade på nätet! Cora blir lätt lite stressad & är svår att få "att vänta" men den här övningen hjälpte mig verkligen jättemycket att få igenom ställningen i volterna & att hon verkligen tog halvhalter och lyssnade på mig istället för att sticka iväg.

Jag började med att bara rida över cavalettin vanligt i båda varven och gjorde varannan gång halt mellan bommarna och varannan gång en halvhalt. Detta gjorde henne väldigt lyhörd inför nästa steg i övningen.

Nu ökade jag svårigheten & la en volt åt varsitt håll efter bommarna. Här var hon fortfarande lite "rusig" och jag red först i undertempo och la stor vikt på att hon skulle lyssna på mina kommandon, när hon sedan trava över bommarna lugnt & lyssnade på halvhalterna kunde jag öka trycket & hon blev skitfin!
 
Tillslut kunde jag rida som bilden nedan utan problem med en häst som bara var att sitta till på & sen ställa om, hon kändes riktigt fin & den hjälpte verkligen att mjuka upp hästen!

Älskar alla övningar som finns på internet, det gör en alltid så motiverad för jag själv är så dålig att hitta på övningar ;) Imorn får lilla tjejen vila :)
 
 

Guldponnyn :)

Lilla gullungen! Min syster Andy kom in i stallet med en plastpåse som blåse runt o lät av bara f*n. Så vi tänkte att vi skulle miljöträna lite o pröva dra den över henne o göra massa ljud med den... Guess what , ingen reaktion ... Mer än att hon ville äta den. Comedi däremot stod längst in i boxen på helspänn med världens största ögon haha, manlig kille de där;)


Dressyr & Bad ❤

Red lite dressyr hemma på fältet idag, gick skit i början. Är i det här jobbiga läget när man inte kan rida utan att någon står på marken -.- så mamma kom & hjälpte mig= gick genast skitbra! Trött jag blir på mig själv men det är väll bara att träna på.. Comedi har oxå blivit bättre och mamma skrittade honom uppsuttet idag för första gången på typ typ 2 månader, hoppas han är helt frisk nästa återbesök hos vet. :) langar upp några bilder på ponnyn som blev badad idag med ;)


Bäbis ponny :)

Idag fick lilla tjejen vila så tänkte slänga upp några bilder från häromdagen :)


Cora - LöshoppningHär kommer en liten film från idag när jag löshoppade Cora hemma! Hon var jätteduktig och hoppade utan att ha "band" längs hela hinderserien, och hon verka ha roligt= det bästa! Började med longering och kollade av så hon lyssnade på mig sedan körde jag lite utan lina och sen hoppade vi serien tillsammans några gånger innan jag skickade henne själv och blev så stolt när hon inte bröt ut en enda gång! Hoppas detta stärker hennes självförtroende och lär sig bjuda på ett naturligt sätt på hinder :) We'll see! Men det verka uppskattat iaf ;)

 

 

 

  


Cora

 

C
ora är min c-ponny som vi köpte nu i våras(-13) då vårat gamla fullblod fick tas bort. I början av hästletandet hade vi bestämt oss för att köpa en gammal ponny som kunde släpa runt i hagen o följa med på någon uteritt någon gång med mammas stora häst men...ja så blev det ju inte! Istället hittade vi en tunn liten speedponny( trodde vi) som inte gick att fånga i hagen o allt därtill... men som jag blev förälskad i & ville ha.. Så nu är hon hos oss,
lilla Cora =D 
 
 
 
 
 
 
 

Cora är 8 år gammal & imp. Tyskland. Hon har tidigare haft ett föl och med tanke på att hon ofta beter sig som ett själv, antar jag att hon inte gjort så mycket innan jag fick henne! I början var hon svår då hon inte gick att fånga i hagen, men det tog 2 dagar sen var det inte några problem längre! Det svåraste jag tycker har varit med Cora då hon är väldigt snäll & aldrig gör något förhastat inom hanteringen är att hon är svår att få kontakt med, speciellt i början. Då var hon nästan helt avskärmad, men sakta men säkert tycker jag att hennes ögon börjar vakna till mer och mer... =) Inom ridningen har vi myyyycket kvar att jobba på, både jag & hon men hon är jätterolig att rida, känns inte alls som en ponny och hon gör alltid sitt bästa! Så ni får helt enkelt följa med i bloggen och se hur det går för oss!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Startar på ny kula!

Helluu! Nu har jag tagit mig i kragen och dragit igång min gamla blogg igen! Tanken är att jag själv ska dra nytta av detta då jag alltid lyckas glömma bort de tips eller saker man kommer på under ett ridpass och missar chansen att dra nytta av dessa "tips" till nästa pass. Kan också vara kul att se hur man utvecklats under en längre tid, så det ni kommer att få läsa om är helt enkelt det vardagliga med hästarna och lite funderingar från min sida angående ridning & hantering! Samt en hel del massa bilder, Hoppas ni gillart =D

RSS 2.0