Bläh

Har inte orkat blogga för det har verkligen gått skit de senaste dagarna haha! Har tragglat vidare med dressyren & hon är så sjukt envis -.- men måste verkligen få igenom det här för jag kan ju inte rida något om jag inte kan ställa igenom & att hon inte går undan för innern, så Katarina min dressyrtränare ska komma på tisdag igen, känner att jag behöver mer hjälp. vill inte bråka med Cora om jag inte vet att jag gör 100% rätt.

Lite positivt är att hon lyssnar skitbra på mig nu när jag har henne löst, känns som hon börjar lita mer på mig :)

Var på race igår i Stockholm och kom hem 7 imorse så mamma fick rida Cora idag, hon har aldrig ridit henne sen vi köpte henne men tänkte att nu när Comsan ska igång måste hon ju komma igång själv med ;) plus att jag fick hjälp med Cora då hon gått igenom samma procedur med Comsan :) skönt för inte taggad på ridning! Nu blir det kräftskiva:))

Alla sätt är bra utom dom dåliga

Ledig idag så började dagen hos veterinären med ena kissekatten, såg bra ut men får om några dagar reda på om han har diabetes eller om han är frisk :)

Eftersom jag träna och är helt död efter lång dag igår så bestämde jag mig för att bara skritta Cora idag så hon fick röra på musklerna lite. Passade på att ta med mig Comsan oxå så blev några varv på fältet. En månad kvar till hans återbesök så dags att börja skritta igång han nu:)

Det var så jälla äckligt när jag skulle hämta de i hagen, as mkt grodor & såklart stod hästarna läääängst ner av alla hagar.. Kul, så bestämde mig för att rida tillbaka på Cora(jättebra idé)

Tjaaa bilden nedanför är en sekund innan comedi stack iväg i världens galopp, tack comsan:) (slapp grodorna iaf)

Dressyrträning, checklist

Okej här kommer en liten checklist för mig själv så jag kommer ihåg allt från dagens dressyrträning. Gick skit haha men har en jäkla massa att träna på nu iaf! ;) & ni behöver inte läsa för jag skriver konstigt och har svårt att få ner det jag ska göra o tänka på i ord men kände att jag ville skriva ner allt så jag inte glömmer bort eller hittar på egna dumheter ;)

______________

Sitter jag rakt över hästen? Läng tyglarna, ha kvar trycket i henne, tänk nästa steg & vara väl förberedd, skjuter hon in bogen? Innerskänkel och led, se till att hon går undan direkt utan att springa iväg.

Flytta steg för steg långsida och stanna efter något steg så hon inte flöjtar iväg. Ta sakta och va lugn.

Trav
Ställa inåt, innerskänkel trycker in, inte för korta tyglar, mjukna & låt henne sänka sig och jobba.

Öppna, gör liten volt innan, samma skänkelgivning och planera att gå in på volt igen men fortsätt sedan på rakt spår några steg.

Flytta baken "utåt" i volten så hon går i sidled, ställ inåt. Gör några steg sen rid på framåt.

Serpentiner & flytta in volt, håll kvar takten läng och öka steget, drar hon upp huvudet hat jag för lite motor. Sitt ner djupare i sadeln än vad jag själv tycker känns "bekvämt".