Equiterapeut
I veckan hade jag ut en equiterapeut för att kolla igenom Orlandia, vilket jag hade planerat att göra ganska omgående från att jag köpt henne bara för att veta hur hon faktiskt såg ut i kroppen. Just nu passade det extra bra eftersom jag upplevt henne så fruktansvärt seg senaste veckan. Som jag trott så var det faktiskt något som spökade! 

Han började med att fråga vad problemet var med min häst. Och jag bara ehh ja you tell me? Tänkte jag haha och blev as skrajj! Han menade på att man såg direkt att hon hade ont i ryggen bara på hur hon stod. Och ja vad säger man?? Sen fortsatte han och sa att hon var extremt omusklad och jag kände mig hur illa till mods som helst! 

Men sen sa jag att jag har ju bara haft henne typ 1-2 månader & hon har bara ridits periodvis innan dess. Och då släppte han allt och bara JaHaaaaa men då är det ju inte så konstigt att du inte märkt något! Fyfan blev så skrajj! Så då släppte spänningarna lite men sen gjorde han mig rädd igen när han började klämma igenom henne och bara: har du vet. besiktat henne? Röntgat? Fyfan då kände jag bara NEJ jag orkar inte nu kommer säkert hon behöva avlivas som alla andra jäkla hästar!! Blev helt uppgiven och beredde mig på det värsta. (Han såg as allvarlig ut!!) 

Men sen sa han att hon var sned i bäckenet på höger bak och det var orsaken till att hon står så konstigt. Så hon fick något magnettäcke tror jag det var och sedan knäckte han till henne. Klart, du kan rida på som vanligt sa han.  

Och där stod jag och hade berett mig på att höra att min häst skulle dö typ. Så det blev lite oväntat och vågade inte riktigt tro på vad han just sagt haha.

Men sen började det gå upp för mig, små saker som att hon alltid står och hänger på sitt vänstra ben. Står nästan aldrig på båda benen bak, och höger bak är alltid utan belastning. 
Även när jag skrittat henne på lång tygel går hon alltid och tittar åt vänster. Allt detta kunde alltså bero på att hon var sned, och det gjorde det! Dagarna efter har hon känts som en helt annan häst att rida! Pigg, enkel att jobba och mycket mer samarbetsvillig. varför kan dom inte prata för? Känner sig så elak:( 

Förut när jag galopperade henne på rakt spår kändes hon som en makaron och jag fick lix aldrig in rumpan och fram henne men direkt dagen efter kunde jag gå in och galoppera på rakt spår utan problem, med en rak häst!! Och en häst som gick fram till bettet på ett helt nytt sätt! Så glad att jag tog ut honom så vi inte körde på med det här, usch ska alltid lita på sin magkänsla när något känns dåligt.

Tror dock att det är en mix av konsekvent ridning, equiterapeuten och att hon börjat äta havre som hon känns såhär pigg som hon gör i dagsläget. Dagen innan red jag ett pass där hon kändes framåt faktiskt men dagen efter kändes hon ännu bättre och så fräsch såhär i efterhand om man jämför! 

Han tyckte även att jag skulle kolla tänderna på henne & det har jag känt ända från början att det är något konstigt där... Men hon var tydligen spänd i någon muskel som han trodde berodde på det men hon var fin i munnen än så länge ( inga sår eller förhårdnader runt mungiporna) så det kändes skönt iaf, får försöka komma iväg nästa månad.

Men nu känns det så mycket mer hoppfullt inför framtiden när man vet vad man har att jobba med, fick mycket tips från equiterapeuten om hur jag skulle arbeta för att jobba upp hennes ryggmyskler på bästa sätt. Men han tyckte hon verkade som en underbart snäll häst och sa att hon blir nog en lysande dressyrhäst ;) & det tror jag med  =D 


Min fina❤️ 

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress