Fick tråkiga nyheter i tisdags när jag var iväg och skodde. Kom dit med två levande hästar och kom hem med en dödsdom på en av dom...

___________Mozart är ju vår sällskapshäst till Orlandia. Om jag inte minns fel så tog vi över honom på foder när han var 25 år gammal. Han har alltid haft sån sjuk livskraft för sin ålder men hans kropp har jobbat emot honom och för ca 1,5-2 år sedan fick han ett allvarligt fång-anfall där han fick hovbensrotation som följd på detta. Han har efter det blivit skodd med sula och diverse för att hjälpa honom på bästa sätt. Han har fungerat väldigt bra under åren men varit lite öm på väldigt hårda underlag osv.

Vi har ju kört lite gubb-gympa med honom och tagit med han på promenader för att han ska få aktiveras och hålla igång kroppen. Vi bestämde oss för att sluta rida honom ganska snart då vi inte tyckte att han skulle bära någon extra vikt längre men har fortsatt att motionera honom så gott vi kunnat.

Sist vi skodde berättade jag för hovslagaren att jag tyckte att han såg konstig ut, inte helt ren eller något som stör, fram. Eftersom vi skor på klinik så tog de ut och kikade på honom direkt. Han rörde sig fint så de såg ingenting konstigt. Tänkte då att det nog bara är jag som är känslig och inte vet hur en normal häst rör sig... ( Bara haft sjuka hästar lix ) 😅

Sedan förra besöket och det här i tisdags har vi dock känt ännu mer att nää, det är något som är knas. Så återigen sa jag till hovslagaren att det ser inte ok ut och det känns inte som att han vill röra sig som han brukar. 

Vi bestämde oss för att slå några plåtar på honom när han ändå var där för att kontrollera om hovbenet hade flyttat sig ytterligare från sist han röntgades. Lät inte alls som att de var något att oroa sig för på veterinär lr hovslagare först när de såg honom.

Men när bilderna sen kom... :( Då fick vi snabbt svar på att han visst hade ont. På röntgen syntes det att hovebenet hade forsart att vandra neråt och att han hade haft som små fång-anfall nästan hela tiden. Med det resultatet så ska han inte leva alls mycket längre, tyvärr måste vi ju hitta en ny häst nu helt plötsligt men vi får verkligen skynda oss för att det sista vi vill är stt han ska få lida sin sista tid i livet. 

Tydligen klarar han sig ok nu men kommer gräset snart så kan det vara förgörande för honom. 
Älskade lilla ponny bus. 💔😢

Det är sjukt hur man är förberedd på sånt här med en gammal häst men det gör så ont i hjärtat ändå. Vår lilla gammelgubbe!

Det som glädjer mig är att han har haft det bästa liv sedan han kom till oss med kärlek, bus och massa kul. Han levde verkligen upp de här åren och innan det här blev uppenbart så har han bara blivit finare och finare så det känns trist. Men Thats life I guess. Alla har vi vår tid.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Frida

Usch man ska inte hålla på med dessa djur 😪💔

Svar: Nej ibland känner man faktiskt så. Det tar på det känslomässiga alltför ofta... Ändå fortsätter man att investera både mer tid och mer pengar. Som en störd drog 🤔😅
jsvalberg.blogg.se

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress